Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Google pensionerar första generationens Chromecast

Den lilla billiga strömningsdongeln Chromecast var en revolution. Nu lägger Google ner stödet för den.

Av / 2023-06-04 - 14:33
Google pensionerar första generationens Chromecast

Tidigare mediespelare hade varit stora fula plastlådor med tveksamma funktioner och egna fjärrkontroller. De slutade dessutom ofta stödjas efter ett par år. Googles Chromecast var istället liten, smidig och billig. Och den sköttes helt enkelt genom att man strömmade till den från mobilen. Varför hade ingen tänkt på det innan? Nu läggs tyvärr stödet ner även för den, men den höll faktiskt i 10 år, vilket är en evighet i sammanhanget.

Läs också Google Chromecast Med Chromecast vill Google ta över kommunikationen mellan mobila enheter/dator och tv:n och göra din smarta tv mycket smartare.

Det är techsajten 9to5google som snubblade över uppgiften på Googles supportsidor. Under en lista över vilka uppdateringar som olika modeller får står det helt plötsligt ”Stöd för Chromecast (gen 1) har avslutat, vilket betyder att dessa enheter inte längre kommer få mjukvaru- eller säkerhetsuppdateringar, och Google tillhandahåller inte teknisk support för dem. Användare kan märka av minskad prestanda.”

Den sista uppdateringen kom i november 2022. Men innan dess hade det varit tyst i 3 år, så det är nog många som redan hade räknat ut första generationens Chromecast.

För de som nu vill byta upp sig har det kommit många modeller sedan dess och de är fortsatt bra. Vi var väldigt förtjusta i den senaste generationen Google Chromecast med Google TV 4K. Numera är de något större och dyrare, men har å andra sidan hade de blivit ännu mer användbara.

Google Chromecast med Google TV 4K

Nytt liv till din gamla TV

Om din smart-TV börjar bli till året så kan den blir modern igen med den här fantastiska prylen.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Dubbel airfryer i kompakt format

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Små kylskåp och frysar från Miele

Vidareutvecklad espressomaskin

Hantera altandörren via Matter

Webers flaggskeppsgrillar blir smarta

Pizzaugn med roterande sten

Dubbla korgar ger fler möjligheter

Uppkopplad ölbryggare för det smarta hemmet

Rulla till toppen