TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!

Vi utser Google Chromecast med Google TV 4K

Nytt liv till din gamla TV

Om din smart-TV börjar bli till året så kan den blir modern igen med den här fantastiska prylen.

forfatter
Publicerad 2022-11-01 - 12:00

Nu har Google Chromecast äntligen fått en fjärrkontroll. Och dessutom Google TV-gränssnittet. Det är ett väldigt bra smart-TV-system, där du kan ladda ner massor av olika streamingtjänster och andra Android-appar, och sedan styra dem med fjärrkontrollen.

De gånger du fortfarande vill casta innehåll kan den nya Chromecast göra det också. Apple har sitt alternativ i form av AirPlay, så nu är de två mer lika än någonsin.

Överskådlig smart-TV

Google TV är ett väldigt smart och överskådligt TV-gränssnitt, där du i princip hittar precis alla appar du behöver. Netflix, HBO, Disney+ och faktiskt även Apple TV+, och i stort sett allt annat finns där. Även lokala TV-tjänster, uppspelning av lokala filer via Plex samt verktyg som nätverkshastighetstest, webbläsare, nätverksdiagnostik och mycket annat. Om du vill kan du röststyra enheten med en knapp på fjärrkontrollen eller använda piltangenterna.

Vi märker att det går mycket snabbare att klicka runt med fjärrkontrollen än på flera moderna TV-apparater. Bildkvaliteten går inte heller att klaga på och eftersom Chromecast stöder både 4K och HDR, och dessutom Dolby Vision, kan du titta på filmer och serier i den kvalitet du vill. Om du har en 4K-TV eller projektor av hög kvalitet får du ut maximalt ur din Chromecast. Och eftersom den även har Bluetooth-anslutning till externt ljud slipper du dra långa kablar från projektorn till en ljudanläggning.

Bästa prylen till TV:n

Chromecast med Google TV är smart-TV-prylen som Google borde ha gjort från början. Här får du nämligen komplett Google TV-funktionalitet i en liten grunka med fjärrkontroll och Ultra HD-kvalitet som för bara några hundralappar förnyar din gamla TV. Eller projektor.

Det är en fröjd i vardagen, med ett mycket smidigare och snabbare gränssnitt än de flesta TV-apparater. Det är en bit kvar till Apple TV här, men för de här pengarna är det lätt att förlåta. Det här är helt enkelt den bästa presenten du kan ge din gamla TV.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

Följ Ljud & Bild