Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Google Chromecast med Google TV 4K

Nytt liv till din gamla TV

Om din smart-TV börjar bli till året så kan den blir modern igen med den här fantastiska prylen.

Publicerad 2022-11-01 - 12:00
Google Chromecast med Google TV 4K
Geir Gråbein Nordby

Nu har Google Chromecast äntligen fått en fjärrkontroll. Och dessutom Google TV-gränssnittet. Det är ett väldigt bra smart-TV-system, där du kan ladda ner massor av olika streamingtjänster och andra Android-appar, och sedan styra dem med fjärrkontrollen.

De gånger du fortfarande vill casta innehåll kan den nya Chromecast göra det också. Apple har sitt alternativ i form av AirPlay, så nu är de två mer lika än någonsin.

Överskådlig smart-TV

Google TV är ett väldigt smart och överskådligt TV-gränssnitt, där du i princip hittar precis alla appar du behöver. Netflix, HBO, Disney+ och faktiskt även Apple TV+, och i stort sett allt annat finns där. Även lokala TV-tjänster, uppspelning av lokala filer via Plex samt verktyg som nätverkshastighetstest, webbläsare, nätverksdiagnostik och mycket annat. Om du vill kan du röststyra enheten med en knapp på fjärrkontrollen eller använda piltangenterna.

Vi märker att det går mycket snabbare att klicka runt med fjärrkontrollen än på flera moderna TV-apparater. Bildkvaliteten går inte heller att klaga på och eftersom Chromecast stöder både 4K och HDR, och dessutom Dolby Vision, kan du titta på filmer och serier i den kvalitet du vill. Om du har en 4K-TV eller projektor av hög kvalitet får du ut maximalt ur din Chromecast. Och eftersom den även har Bluetooth-anslutning till externt ljud slipper du dra långa kablar från projektorn till en ljudanläggning.

Bästa prylen till TV:n

Chromecast med Google TV är smart-TV-prylen som Google borde ha gjort från början. Här får du nämligen komplett Google TV-funktionalitet i en liten grunka med fjärrkontroll och Ultra HD-kvalitet som för bara några hundralappar förnyar din gamla TV. Eller projektor.

Det är en fröjd i vardagen, med ett mycket smidigare och snabbare gränssnitt än de flesta TV-apparater. Det är en bit kvar till Apple TV här, men för de här pengarna är det lätt att förlåta. Det här är helt enkelt den bästa presenten du kan ge din gamla TV.

Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV!

Prisvärd MiniLED-TV

Samsung möter LG i OLED-duell

Rulla till toppen