Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 06Delta

Nyhet

Espressomaskin från Smeg – i sex färger

Smeg har lanserat en halvautomatisk espressomaskin, med mjukt rundad design, och den är tillgänglig i sex färger.

Skrivet av / 2023-09-28 - 09:00
Espressomaskin från Smeg – i sex färger

Den nya espressomaskinen från Smeg (EGF03) har inbyggd kvarn med koniska skivor av rostfritt stål, som ska säkerställa en jämn malning för att framhäva varje arom, och är försedd med dubbelt uppvärmningssystem (Thermoblock) vilket innebär att ångfunktionen är redo omedelbart efter bryggningen, utan någon väntetid för mjölkskummning.

Kaffebehållaren rymmer 250g kaffebönor och man kan justera malningsgraden genom att vrida medurs för en finare malning med intensivare smak, eller moturs för en grövre malning med mildare smaknyans.

1-Smeg-EGF03PGEU 2-Smeg-EGF03CREU 3-Smeg-EGF03RDEU 4-Smeg-EGF03PBEU 5-Smeg-EGF03WHEU 6-Smeg-EGF03BLEU
<
>
Smeg EGF03PGEU. Foto: Smeg

Tryckmätare

En inbyggd tryckmätare innebär att man kan kontrollera om kaffet extraheras vid rätt tryck, vilket är avgörande för att uppnå den bästa kaffesmaken. Man kan välja mellan fyra olika förinfusionsprofiler (kort, standard, lång eller progressiv) och ställa in extraktionstemperaturen i fyra olika nivåer, för att varje espresso ska bli precis så som man vill ha den.

Vattentanken är på 2,5 l och den medföljande mjölkkannan i rostfritt stål rymmer 45 cl. Filterhållaren har en diameter på 58 mm, medan espressomaskinen är 443 mm hög, 334 mm bred och 340 mm djup.

Läs också Fint skum även med växtbaserad mjölk Sage lanserar nu Barista Touch Impress – en espressomaskin med en ny patenterad mjölkskummare som anges skumma både komjölk och växtbaserad mjölk till ett fantastiskt silkeslent mikroskum.

Pris och tillgänglighet

Smeg EGF03 är tillgänglig nu, i färgerna röd, vit, svart, kräm, pastellgrön och blå (som matchar företagets andra köksprodukter och vitvaror i serien 50 style retro) och kostar 9 995 SEK.

Läs också Varmt eller kallt kaffe direkt Med De'Longhis nya kaffemaskin La Specialista Arte Evo kan man njuta av såväl varma som kalla kaffedrycker.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Batteribackup från Segway

Tyst, kraftfull och energieffektiv

En björn i sortimentet

Nya smarta lampor från WiZ - en av dem ser dig

Nya prisvärda Roborock i handeln

Två kvarnar i kompakt kaffemaskin

Braun MultiGrill

Rundseende säkerhetskamera från Aqara

Smeg High-Performance Blender

Jura E8 uppdaterad

Miele Duoflex HX1

Eltandborste som startar av sig själv

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen