Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 10Delta

Nyhet

De’Longhis tredje kaffemaskin med Cold Brew

Med De'Longhis nya kaffemaskin La Specialista Arte Evo kan man njuta av såväl varma som kalla kaffedrycker.

Skrivet av / 2023-08-28 - 13:00
De’Longhis tredje kaffemaskin med Cold Brew

Sommaren närmar sig sitt slut, men kallbryggt kaffe lever kvar som en stark trend, meddelar italienska De’Longhi, som nu lanserar kaffemaskinen La Specialista Arte Evo för att fler enkelt ska kunna bli sina egna baristor och njuta av såväl varmt som kallbryggt kaffe, också kallat Cold Brew.

Tack vare det medföljande barista-kitet, som innehåller alla tillbehör som behövs för att lyckas med dosering, tampning och mjölkskumning, ska en autentisk baristaupplevelse enkelt kunna skapas i det egna hemmet.

De’Longhi berättar att deras teknologi Cold Extraction gör det möjligt för användaren att brygga Cold Brew på under fem minuter, medan det i vanliga fall görs genom att låta malda kaffebönor dra i kallt vatten i upp till 24 timmar.

Cold Brew har en lenare och mildare smak än traditionellt kaffe, så det kanske inte är så konstigt att det har blivit mer populärt och uppskattat hos en yngre målgrupp som precis börjat dricka kaffe. När man provar det för första gången så upplever många ett ”aha”-ögonblick, då det verkligen öppnar upp för en helt ny kaffeupplevelse”, säger Victoria Avén, Product Marketing Manager på De’Longhi Scandinavia.

Iskaffe och Cold Brew

Många förväxlar ofta Cold Brew med iskaffe, meddelar De’Longhi, och förklarar att dessa två drycker är som natt och dag när det kommer till deras bryggmetoder och smakupplevelser. Iskaffe är traditionellt varmbryggt kaffe som serveras över is. Cold Brew däremot utsätts inte för värme under bryggningen, vilket resulterar i en mjukare och sötare smak som är mindre syrlig och bitter. Dessutom kan Cold Brew hålla i upp till tio dagar i kylskåpet, till skillnad från iskaffe som helst ska avnjutas direkt, enligt företaget.

I samband med lanseringen av La Specialista Arte Evo har De’Longhi tagit fram recept för att inspirera fler hemma-baristas att vara kreativa med sitt kaffe. För den som vill stilla sötsuget är Cotton Candy Coffee perfekt, medan den krämiga Creamy Collagen Boosted Iced Cold Brew passar den som söker efter en hälsoboost, anger företaget. Recepten finns längre ner på sidan.

De’Longhis nya La Specialista Arte Evo flankerad av Eletta Explore (till vänster) och La Specialista Maestro. Foto: De’Longhi

La Specialista Arte Evo är De’Longhis tredje kaffemaskin med Cold Brew, efter helautomatiska Eletta Explore som lanserades i mars i år och semi-automatiska (även kallat Bean-to-Cup manuella) La Specialista Maestro som kom i april.

Jämför man La Specialista Maestro med nya La Specialista Arte Evo har den ungefär dubbelt så dyra Maestro ett pumptryck på 19 bar (Arte Evo har 15 bar), 2.5 liters vattentank (1.7 liter), fem temperaturinställningar (tre). Maestro är dessutom utrustad med dubbla värmesystem, medan Arte Evo har ett värmesystem, Maestro har My Latte Art-ångstav plus automatiska mjölksystemet Lattecrema, medan Arte Evo endast har My Latte Art-ångstav. Maestro är också försedd med Bean Adapt Technology, Dynamic Preinfusion samt Smart Tamping Station, vilket är funktioner som saknas på Arte Evo.

Läs också Cold brew: gimmick eller saknas på marknaden? Intensiv cold brew, sött iskaffe eller varm, aromatisk cappuccino? Nya DeLonghi kan göra allt.

Pris och tillgänglighet

De’Longhi La Specialista Arte Evo finns att köpa på www.delonghi.com samt hos utvalda återförsäljare, och kostar 8 924 SEK.

Läs också Cold brew på under 5 minuter De'Longhi La Specialista Maestro gör supergott kaffe, alla i din närhet kommer att tro att du är ett proffs. Den är relativt enkel att använda – och den gör cold brew på mindre än fem minuter!
De’Longhis recept till Cotton Candy Coffee. Foto: De’Longhi
De’Longhis recept till Creamy Collagen Boosted Iced Cold Brew. Foto: De’Longhi

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Höj mysfaktorn och sänk elräkningen

Topp 5: De bästa julklapparna för det smarta köket

Termosbryggare från Wilfa

Batteribackup från Segway

Tyst, kraftfull och energieffektiv

En björn i sortimentet

Nya smarta lampor från WiZ - en av dem ser dig

Nya prisvärda Roborock i handeln

Två kvarnar i kompakt kaffemaskin

Braun MultiGrill

Rundseende säkerhetskamera från Aqara

Smeg High-Performance Blender

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen