Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Kaffemaskin för dig som älskar växtbaserad mjölk

Sage lanserar nu Barista Touch Impress – en espressomaskin med en ny patenterad mjölkskummare som anges skumma både komjölk och växtbaserad mjölk till ett fantastiskt silkeslent mikroskum.

Skrivet av / 2023-09-05 - 10:00
Kaffemaskin för dig som älskar växtbaserad mjölk

För exakt ett år sedan lanserade Sage espressomaskinen Barista Express Impress, en vidareutveckling av storsäljaren Barista Express, där nyheten var ”assisted tamping”, vilket innebär att maskinen själv pressar de nymalda kaffebönorna i portafiltret med exakt 10 kg tryck varje gång – dessutom med en sju graders barista-twist för en 100 procent jämn yta.

Läs också Varmt eller kallt kaffe direkt Med De'Longhis nya kaffemaskin La Specialista Arte Evo kan man njuta av såväl varma som kalla kaffedrycker.

Nu har Sage tänkt på de som föredrar växtbaserad mjölk istället för komjölk i sin latte, capuccino eller macchiato, och utvecklat Barista Touch Impress, en espressomaskin med ett patenterat mjölkskumsystem – Auto MilQ – där man helt enkelt väljer havre-, mandel-, soja- eller komjölk på pekkärmen för bästa resultat med respektive mjölksort.

Sage Barista Touch Impress är företagets andra maskin med ”assisted tamping” på marknaden, efter Barista Express Impress, som lanserades för ett år sedan. Illustration: Sage

Nya Sage Barista Touch Impress är en halvautomatisk espressomaskin som är försedd med ”assisted tamping”, pekskärm som vägleder användaren intuitivt genom bryggningen samt Sages patenterade ThermoJet-värmesystem, som ser till att den optimala bryggtemperaturen nås på bara tre sekunder.

Baratza-kvarn

Sage har ingått ett samarbete med Baratza, och meddelar att deras revolutionerande teknik framöver kommer att finnas i alla espressomaskiner med inbyggd kvarn från Sage. Barista Touch Impress är den första med Baratza-kvarn, med 30 inställningar, och den har smart dosering med kvarnminne, vilket innebär att rätt mängd kaffe i portafiltret beräknas automatiskt baserat på den senaste malningen. Maskinen visar korrekt nivå och signalerar om man behöver justera något (till exempel om man använder nya eller andra typer av kaffebönor).

Maskinen har ett portafilter i en storlek som rymmer den perfekta mängden på 18-22 g kaffe, ett optimalt tryck på nio bar samt exakt 93°C vattentemperatur för en perfekt, balanserad bryggning, anger Sage.

Sage-BaristaTouchImpress1 Sage-BaristaTouchImpress2 Sage-BaristaTouchImpress3 Sage-BaristaTouchImpress4 Sage-BaristaTouchImpress5 Sage-BaristaTouchImpress6 Sage-BaristaTouchImpress7 Sage-BaristaTouchImpress8
<
>
Sage Barista Touch Impress. Foto: Sage

Pris och tillgänglighet

Sage Barista Touch Impress finns i utvalda butiker från september 2023 och rekommenderat pris är 14 999 SEK.

Läs också Bärbar espresso utan el Med en portabel espressomaskin i fickformat kan man njuta av kvalitetskaffe var man än är.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Bättre och billigare säkerhetskameror

Siemens temperaturreglerade hällar

Miele Aerium fräschar upp dina kläder

Smart finskt hem

Inget Meet på Google Nest

Nespresso lanserar Vertuo Creatista

Rulla till toppen