annons
annons

CES 2019: Styr din HTC Vive med ögonen

– Titta, inga händer! Pro-versionen av HTC:s VR-headset har eye tracking. Och en ny lillebror.

Medan vi väntar på det stora genombrottet för virtual reality har HTC gett sig på en av de stora akilleshälarna med att förflytta sig i den virtuella verkligheten: styrningen.

På CES-mässans första dag lanserade HTC en uppgraderad version av sitt VR-headset, Vive Pro. Nyheten heter Vive Pro Eye, som precis som det rivaliserande systemet, Tobii, gör det möjligt att styra genom att bara rikta blicken mot saker i den konstgjorda verkligheten.

I pressmeddelandet berättar HTC om de nya möjligheterna för designers och utvecklare. Fast i slutändan handlar allt om spel …

Första speltiteln till Vive Pro Eye är Major League Baseball, som demonstrerades på CES. MLB Home Run Derby VR finns också från och med lanseringen.

HTC Vive Cosmos behöver ingen renodlad speldator. Foto: HTC
HTC Vive Cosmos behöver ingen renodlad speldator. Foto: HTC

HTC visade också upp ett helt nytt VR-headset på presskonferensen: Vive Cosmos. Det behöver inga externa basstationer, vilket ger maximal flexibilitet. Vive Cosmos kan användas antingen hemma eller på språng, och behöver inte någon dedikerad speldator för att fungera.

Slutligen visade HTC en helt ny webbläsare speciellt för VR, som heter Firefox Reality. Den är utvecklad i samarbete med Mozilla.

Medan vi väntar på det stora genombrottet för virtual reality har HTC gett sig på en av de stora akilleshälarna med att förflytta sig i den virtuella verkligheten: styrningen. På CES-mässans första dag lanserade HTC en uppgraderad version av sitt VR-headset, Vive Pro. Nyheten heter Vive Pro Eye, som precis som det rivaliserande systemet, Tobii, gör det möjligt att styra genom att bara rikta blicken mot saker i den konstgjorda verkligheten. I pressmeddelandet berättar HTC om de nya möjligheterna för designers och utvecklare. Fast i slutändan handlar allt om spel ... Första speltiteln till Vive Pro Eye är Major League Baseball, som demonstrerades på CES. MLB Home Run Derby VR finns också från och med lanseringen. [caption id="attachment_91443" align="alignnone" width="2048"]HTC Vive Cosmos behöver ingen renodlad speldator. Foto: HTC HTC Vive Cosmos behöver ingen renodlad speldator. Foto: HTC[/caption] HTC visade också upp ett helt nytt VR-headset på presskonferensen: Vive Cosmos. Det behöver inga externa basstationer, vilket ger maximal flexibilitet. Vive Cosmos kan användas antingen hemma eller på språng, och behöver inte någon dedikerad speldator för att fungera. Slutligen visade HTC en helt ny webbläsare speciellt för VR, som heter Firefox Reality. Den är utvecklad i samarbete med Mozilla.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-