Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2019: Styr din HTC Vive med ögonen

– Titta, inga händer! Pro-versionen av HTC:s VR-headset har eye tracking. Och en ny lillebror.

Av / 2019-01-08 - 15:00
CES 2019: Styr din HTC Vive med ögonen

Medan vi väntar på det stora genombrottet för virtual reality har HTC gett sig på en av de stora akilleshälarna med att förflytta sig i den virtuella verkligheten: styrningen.

På CES-mässans första dag lanserade HTC en uppgraderad version av sitt VR-headset, Vive Pro. Nyheten heter Vive Pro Eye, som precis som det rivaliserande systemet, Tobii, gör det möjligt att styra genom att bara rikta blicken mot saker i den konstgjorda verkligheten.

I pressmeddelandet berättar HTC om de nya möjligheterna för designers och utvecklare. Fast i slutändan handlar allt om spel …

Första speltiteln till Vive Pro Eye är Major League Baseball, som demonstrerades på CES. MLB Home Run Derby VR finns också från och med lanseringen.

HTC Vive Cosmos behöver ingen renodlad speldator. Foto: HTC
HTC Vive Cosmos behöver ingen renodlad speldator. Foto: HTC

HTC visade också upp ett helt nytt VR-headset på presskonferensen: Vive Cosmos. Det behöver inga externa basstationer, vilket ger maximal flexibilitet. Vive Cosmos kan användas antingen hemma eller på språng, och behöver inte någon dedikerad speldator för att fungera.

Slutligen visade HTC en helt ny webbläsare speciellt för VR, som heter Firefox Reality. Den är utvecklad i samarbete med Mozilla.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen