TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Zenfone 9 är här – snart

Asus har idag avslöjat att de kommer att avslöja Zenfone 9 den 28 juli.

forfatter
Publicerad 2022-07-13 - 14:26

Asus har inte presenterat sin nya smartphone Zenfone 9 idag.

Men de har avslöjat att de kommer att göra det senare denna månad.  Närmare bestämt den 28 juli.

Av samma anledning kan vi inte berätta speciellt mycket konkret om telefonen. Men Asus säger i alla fall att Zenfone 9 kommer att vara utrustad med den helt nya Snapdragon 8+ Gen 1 systemkretsen. Vilket borde göra den till en av de absolut snabbaste mobilerna just nu.

Kompakt storlek och ultrasnabb skärm utlovas också.  Utan att några siffror nämns på något av det. Utifrån bilden uppskattar vi skärmstorleken till runt 6 tum. Och uppdateringsfrekvens på 120 Hz är vår gissning.

Läs också Asus bästa mobil någonsin Asus har tagit klivet ända upp till highend-klassen med en tungviktsmobil som kan mäta sig med de allra bästa på marknaden. Är det Asus tur nu?

Bilden avslöjar också att den roterande kameran, som var det stora partytricket på Zenfone 6 och Zenfone 7 Pro, är död och begravd. Det finns nämligen ett synligt hål i skärmen för selfiekamera.

Det intressanta blir vad telefonen kommer att kosta. Asus har gjort ett antal tekniskt utmärkta mobiler, men har aldrig kunnat nå upp till de etablerade mobilmärkena. Så det krävs ett riktigt konkurrenskraftigt pris för att göra Zenfone 9 populär.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend