Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Zenfone 9 är här – snart

Asus har idag avslöjat att de kommer att avslöja Zenfone 9 den 28 juli.

Av / 2022-07-13 - 14:26
Zenfone 9 är här – snart

Asus har inte presenterat sin nya smartphone Zenfone 9 idag.

Men de har avslöjat att de kommer att göra det senare denna månad.  Närmare bestämt den 28 juli.

Av samma anledning kan vi inte berätta speciellt mycket konkret om telefonen. Men Asus säger i alla fall att Zenfone 9 kommer att vara utrustad med den helt nya Snapdragon 8+ Gen 1 systemkretsen. Vilket borde göra den till en av de absolut snabbaste mobilerna just nu.

Kompakt storlek och ultrasnabb skärm utlovas också.  Utan att några siffror nämns på något av det. Utifrån bilden uppskattar vi skärmstorleken till runt 6 tum. Och uppdateringsfrekvens på 120 Hz är vår gissning.

Läs också Asus bästa mobil någonsin Asus har tagit klivet ända upp till highend-klassen med en tungviktsmobil som kan mäta sig med de allra bästa på marknaden. Är det Asus tur nu?

Bilden avslöjar också att den roterande kameran, som var det stora partytricket på Zenfone 6 och Zenfone 7 Pro, är död och begravd. Det finns nämligen ett synligt hål i skärmen för selfiekamera.

Det intressanta blir vad telefonen kommer att kosta. Asus har gjort ett antal tekniskt utmärkta mobiler, men har aldrig kunnat nå upp till de etablerade mobilmärkena. Så det krävs ett riktigt konkurrenskraftigt pris för att göra Zenfone 9 populär.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

0
Rulla till toppen