Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Unboxing av Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

Samsungs nyaste smartmobil har just landat i testlabbet och vi kunde inte vänta med att packa upp den

Av / 2020-08-11 - 18:45
Unboxing av Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

Förra onsdagen lanserade Samsung en fullständig flodvåg av nya produkter, som surfplattor, klockor och öronproppar. Men mest efterlängtad var nog Samsung Galaxy Note 20 Ultra, efterföljaren till Galaxy Note 10 som vi utsåg till årets premium mobil. Och nyss fick vi en leverans av en liten svart låda. Som synes av bilden ovan är det bara när ljuset speglar sig i en viss vinkel som man kan utläsa hela produktnamnet. Hemlighetsmakeri!

Läs också Har Samsung just lanserat årets bästa 5G mobil? Samsung har just lanserat Galaxy Note 20 och Galaxy Note 20 Ultra. Vi känner till tekniken, men båda modellerna har design och finesser som verkar mycket lovande.
Nya paket är det bästa som finns! (Foto: Jonas Ekelund L&B)

Nåja, ovansidan är väl inte direkt diskret. Men det är förvånande att de är så säkra på varumärket att de inte känner att de behöver skriva Samsung på lådan längre. Eller ens Galaxy!

Svart är det nya svarta (Foto: Jonas Ekelund L&B)

I lådan hittar vi, föga förvånande, en Galaxy Note 20 Ultra. Men resten av innehållet döljer sig fortfarade bakom flikar.

Aha! Mer saker än mobilen! (Foto: Jonas Ekelund L&B)

Inuti hittar vi så småningom en snabbstart-guide som innehåller nyttig information som vad som är fram och bak på mobilen. Men även nyttigare saker som var man använder nyckeln för att pilla i SIM-kortet. Kan vi skrota dem helt snart och bara köra eSIM tack.

Öronproppar med sladd ser man inte varje dag nu för tiden (Foto: Jonas Ekelund L&B)

Galaxy Note 20 i verkligheten

För att slippa klagomål på att det saknas hörlursutgång får man med ett par AKG-proppar med USB-C anslutning. Och en 25 watts PD-laddare som denna gång kallas ”Super Fast Charging”.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Det är sista gången den plasten pryder sin plats (Foto: Jonas Ekelund L&B)

Kopparfärgen, som är Samsungs signaturfärg på de nya produkterna, sticker verkligen ut från det normala och lär dra blickarna till sig.

En rejäl kamerauppsättning! (Foto: Jonas Ekelund L&B)

Samsung Galaxy Note 20 Ultra har samma huvudkamera och ultravidvinkel som Galaxy S20 Ultra. Men telefotoobjektivet har 5x zoom istället för 4x och en ny Laserfokus som förhoppningsvis avhjälper fokusproblemen som S20 upplevde.

Inget hörlursuttag så långt ögat når (Foto: Jonas Ekelund L&B)

S-Pen har bytt sida från höger där den satt på Note 10, till vänster sida, vilket inte känns lika naturligt för högerhänta.

Start me up… (Foto: Jonas Ekelund L&B)

Nu ska vi installera testprogram, promenera omkring på stan och ta testbilder samt köra hastighetstester på 5G-uppkopplingen.

Vi får be att återkomma med resultaten den 18 augusti klockan 16:00 när embargot på tester löper ut.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen