Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 09Delta

Nyhet

Ett ymnighetshorn av nya produkter för Samsungs mobila ekosystem

Förutom Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung idag lanserat Samsung Galaxy Tab S7 och Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live och sist men inte minst, Samsung Galaxy Z Fold 2.

Skrivet av / 2020-08-05 - 16:00
Ett ymnighetshorn av nya produkter för Samsungs mobila ekosystem

För första gången någonsin, organiserades Samsung Galaxy Unpacked som ett digitalt event, livestreamat från Korea. Förutom Galaxy Note 20-serien, som du kan läsa allt om här, lanserade Samsung idag en hel störtflod av andra nya produkter, som alla blir en del av Galaxy-ekosystemet.

”I år lanserar vi ett rekordstort antal produkter som passar in i tiden. Aldrig tidigare har vi människor förlitat oss så mycket på och varit så beroende av teknik som vi gör nu. Tekniken bör göra livet enklare, effektivare och roligare, inte mer komplicerat. Det är därför vi har introducerat fem nya enheter, som alla är kraftfulla verktyg som kan hjälpa dig att maximera både arbete och nöje. Som en del av Galaxys ekosystem fungerar enheterna sömlöst tillsammans, så att du kan fokusera på det som är viktigast för dig och enkelt växla mellan arbete och underhållning”
säger Claus Holm, Director IM & Country Manager Denmark, om dagens lansering.

Samsung Galaxy Tab S7 och Tab S7+

Båda produkterna levereras med stora skärmar med en dynamisk uppdateringsfrekvens upp till 120 Hz. Tab S7 har en 11″-skärm (2560 x 1600), medan Tab S7+ har en 12,4-tumsskärm (2800 x 1750).
Speciellt Galaxy Tab S7+ ser ut att vara en iPad Pro-utmanare. Under skärmen hittar vi en Snapdragon 865+ processor samt antingen 6 GB eller 8 GB minne samt 128 GB eller 256 GB inbyggd lagring, som naturligtvis kan utökas via microSD-kort. Surfplattan levereras med 5G och fyra 1,6 W högtalare med Dolby Atmos. Det häftiga är dock batteriet som är på hela 10 000 mAh, vilket enligt Samsung ger upp till 16 timmars videouppspelning.

Både Galaxy Tab S7 og Tab S7+ har samma uppgraderade S-Pen som Galaxy Note 20-serien. (Foto: Jonas Ekelund)

Både Galaxy Tab S7 och Tab S7+ levereras med samma uppgraderade S Pen och Samsung Notes-appen som finns i Galaxy Note 20-serien.

Samsung Galaxy Tab S7 och Tab S7+ kommer att finnas att köpa från 21 augusti. Tab S7 i en ren Wi-Fi-version kostar 8 690 kr, medan Tab S7 med LTE kostar 9 690 kr.

Galaxy Tab S7 + med bara Wi-Fi kostar 10 990 kr, medan den stora 5G-modellen säljs för 13 490 kr.

Samsung Galaxy Watch 3

Galaxy Watch 3 är en premium-smartklocka med en smäcker rostfri design och äkta läderarmband. För första gången kommer Samsung-klockan också i en titanmodell.

Liksom sina föregångare har Watch 3 en roterande ring runt urtavlan som låter användaren hoppa mellan widgets och appar. Användaren kan antingen välja mellan 80 000 urtavlor i Galaxy Store – eller så kan du skapa din egen och bestämma vilken information som ska visas på klockan.

Samsung Galaxy Watch 3 kommer i två storlekar – 41 mm och 45 mm. Här är den större modellen. (Foto: Peter Gotschalk)

Samsung Galaxy Watch 3 erbjuder också nya funktioner för utbildning och hälsa. Till exempel blir det möjligt att mäta syreupptagning och syresättning av blodet. Galaxy Watch 3 har även en funktion som kan upptäcka om du ramlar och kan skicka SOS-signal till valda kontakter.

Samsung Galaxy Watch 3 finns i två storlekar från den 21 augusti. 41 mm-modellen ska kosta 5 190 kronor, medan den större 45 mm har ett cirkapris på 5 490 kronor.

Man kan välja mellan 80 000 urtalvor i Galaxy Store, men med Watch 3 kan man även skapa sina egna. (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy Buds Live

Till skillnad från många andra trådlösa öronproppar, som alla liknar varandra, har den nya Galaxy Buds Live en unik design som erbjuder en utmärkt passform, så att snäckorna kan sitta i öronen hela dagen.

Galaxy Buds Live har tre mikrofoner som gör ljudet klart och naturligt utan att man behöver höja rösten. Propparna har aktiv brusreducering, och tillsammans med Samsung Galaxy Note 20-serien stöder de ett så kallat Game Mode, vilket minskar fördröjningen i ljudet för en ännu bättre spelupplevelse.

De nya Galaxy Buds Live öronpropparna kan tillsammans med mobilerna i den nya Galaxy Note 20-serien användas som mikrofoner, så att man får bättre ljud när man filmar. (Foto: Peter Gotschalk)

Batteriet håller hela dagen och räcker till 20 timmars uppspelning utan extern laddning (ca 6 timmar + ytterligare ca 15 timmars laddning i fodralet). Batteriet laddas snabbt och bara 5 minuters laddning kan ge upp till en timmes speltid.

Galaxy Buds Live kan köpas i Sverige från och med den 21 augusti i färgerna Mystic Bronze, Mystic White och Mystic Black till ett rekommenderat pris på 1 990 kronor.

Samsung Galaxy Buds Live liknar inga andra trådlösa snäckor på marknaden. De påminner lite om två bönor. (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy Z Fold 2

Efter Samsung Galaxy Fold och Samsung Galaxy Z Flip har den koreanska elektronikjätten nu lanserat en tredje vikbar mobil.

Samsung Galaxy Z Fold 2 är den direkta efterföljaren till Galaxy Fold, och designen är i stort sett identisk med sin föregångares.

 

Det finns dock några signifikanta designskillnader: För det första är selfiekameran på den stora, primära skärmen inte längre separat placerat i en urskärning, som fördärvade den tidigare Galaxy Fold. Istället är kameran nu synlig genom ett hål i skärmen.

För det andra ändrar Samsung (igen) gångjärnet som förbinder de två halvorna av den vikbara mobilen. Gångjärnet var ursprungligen Samsung stora huvudvärk, så vitt det angick den första Samsung Galaxy Fold, men koreanerna löste de tekniska problemen och lanserad förra året produkten försenad nästan sex månader. Samsung Galaxy Z Fold 2 får ett helt nytt gångjärn, där gångjärnet är inbyggt i ett cylindriskt hölje.

Galaxy Z Fold 2 har två Infinity-O-skärmar med nästan obefintliga ramar. Den främre skärmen mäter 6,2 tum och huvudskärmen 7,6-tum, vilket gör dem båda större än skärmarna på Galaxy Fold. Den nya vikbara mobilen finns i två färger: Mystic Black och Mystic Bronze. Vi vet ännu inte riktpris och exakt tidpunkten för säljstart.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

1 reaktion på ”Ett ymnighetshorn av nya produkter för Samsungs mobila ekosystem”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gemini Nano i Google Pixel 8 Pro

OnePlus har lanserat OnePlus 12

Samsungs webbläsare för Windows

När får min Samsung-mobil Android 14?

Så blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro försenad

OnePlus 12 lanseringsdatum avslöjat?

Säkerhetsnivå: Nothing

Apple ger efter om SMS

Smidigare Apple-reseladdare

iMessage på Android

Är Humane AI Pin ett steg mot en framtid utan skärmar?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen