Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Tidsplanen för Apple Vision Pro håller inte

Det avancerade MR-headsetet kommer inte alls i januari och du kommer inte att gilla beskedet

Av / 2023-11-24 - 10:46
Tidsplanen för Apple Vision Pro håller inte

Apples framtidsvision är deras MR (Mixed Reality) headset Vision Pro, som är mer ambitiöst än någon annan vågat sig på förr. Men ny teknik innebär alltid utmaningar och tydligen lovade Apple lite för mycket när de siktade på en lansering i januari. Nu säger de ”tidigt 2024”, och enligt Mark Gurman på Bloomberg innebär det mars 2024.

Enligt Forbes beror förseningen på att Apple helt enkelt behöver mer tid på sig att testa att upplevelsen blir precis så uppslukande och intuitiv som vi nog alla förväntar oss för 3500 dollar. Headsetet innehåller trots allt ögonspårnings-teknik med iris-identifiering, 12 kameror, fem sensorer, sex mikrofoner och nya processorer.

Foto: Apple

Köpprocessen sägs dessutom bli lite annorlunda, vilket lär kräva lite logistik och träning. Headsetet sägs endast säljas i officiella Apple-butiker och man ska tydligen behöva boka tid för utprovning. Med en så pass påkostad produkt är det viktigt att även köpupplevelsen har en premiumkänsla. Utvalda säljare har skickats till Cupertino för träning.

Som en liten smakbit på upplevelsen av installationen har en utvecklare med tillgång till Vision Pro lagt ut några instruktionsvideor.

När kommer det hit då?

Om förseningen till mars var en besvikelse, förbered dig på att vänta ännu längre. Vision Pro släpps nämligen endast i USA i första vändan. Och senare under 2024 förväntas det bara komma till Kanada och Storbritannien. Med erfarenhet av Apples tidigare stegvisa utrullningar av nya produkter gissar vi att Tyskland, Frankrike och Japan står näst på tur under 2025. Så det ser inte ljust ut för lilleputt-länder som här i Norden. Ska vi hoppas på 2026? Eller så kommer denna första modell inte hit alls, utan vi får vänta på generation två. Vilket var vad som hände med Apple Homepod.

Läs också:

Apple lanserar Vision Pro

De nya AR-glasögonen integrerar verkligheten med Apples appar och tjänster.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Ljud & Bild
Rulla till toppen