Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Tab Ultra C: Läsplattan som kan ersätta din iPad

Tab Ultra C från Onyx Boox är en surfplatta med digitalt bläck, precis som en ebok-läsare. Men det är i färg och den kör Android - med appar och allt.

Av / 2023-06-23 - 13:37
Tab Ultra C: Läsplattan som kan ersätta din iPad

Onyx Boom är ett företag som vi inte hade hört talas om förrän nu. Deras produkt heter Tab Ultra C, och det är en 10,3-tums surfplatta. Men till skillnad från andra surfplattor med OLED- eller LCD-skärm använder Tab Ultra C digitalt bläck. Precis som Kindle-läsaren.

 

Läsplatta eller surfplatta?

Så är det inte mer korrekt att kalla Tab Ultra C en läsplatta? Nja. Eftersom den kör Android-operativsystemet och har full tillgång till Google Play-butiken med appar, liksom inbyggda högtalare, är det utan tvekan en surfplatta.

Tab Ultra C fungerar också med ett trådlöst Bluetooth-tangentbord, det följer med en penna och skärmen är fullfärg! Med andra ord gör den allt som en surfplatta gör. Fast med eInk-skärm som inte skadar ögonen – och är också fullt läsbart i direkt solljus!

Boox Tab Ultra C
Animation: Onyx Boox

Kör alla appar

Med andra ord är det en turboladdad läsplatta, som kan allt en surfplatta kan. Du kan köra Spotify, Tidal och YouTube och till och med Apple Music. Microsoft Office, Facebook och TikTok är alla tillgängliga. Och du kan till och med titta på film på Netflix, HBO eller Prime. Enligt ett test på Esquire.com är skärmen inte lika snabb som på en vanlig surfplatta, så någon underhållningsmaskin är det inte. Men som ett arbetsredskap där man även kan göra annat är plattan lysande.

Ladda ner e-böcker från var som helst. Amazon Kindle, Kobo, Adlibris eller Storytel. Eller direkt från Play Store.

Boox Tab Ultra C 2-enhanced
Foto: Onyx Boox

Skriv med pennan

Med den medföljande pennan kan du skriva anteckningar, markera medan du korrekturläser direkt i dokument och naturligtvis teckna. Och i stället för att fylla lådorna med papper kan allt sparas som dokument direkt på plattan.

Recensenten går så långt som att mena att Tab Ultra C kommer långt på vägen med att ersätta både den bärbara datorn och vilken surfplatta som helst – inklusive iPad. Om du kan leva med den lite långsammare skärmen, bara okej högtalare, och att de förinstallerade apparna kan vara lite buggiga.

Vi är åtminstone tillräckligt intresserade för att vilja testa detta själva. Med all skärmtid man har dessa dagar skadar det inte att minska exponeringen av skadligt blått ljus.

Läs mer: boox.com

Läs också:

3 läsplattor

Hela biblioteket i fickan

Vi har testat tre olika läsplattor.

Läs hela testet
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen