Nyhet

Sony Xperia 1 III kan förbeställas från måndag

Men den kommer inte till butikerna förrän 10 augusti.
forfatter

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge …

Det gäller åtminstone Sonys kommande toppmobil, Sony Xperia 1 III, som officiellt presenterades redan i mitten av april.

Men nu har Sony Mobile avslöjat att säljstart blir först i augusti, närmare bestämt 10 augusti. Det berättar den japanska elektronikjätten i ett pressmeddelande.

Xperia 1 III kan dock redan att förboka från 5 juli, alltså på måndag i nästa vecka. För att locka dig att beställa direkt så frestar Sony med ett riktigt fynd i form av ett par Sony WH-1000XM3-hörlurar som ingår gratis.

Lanseringserbjudande gäller hos utvalda återförsäljare från 5 juli till 9 augusti 2021 eller så länge lagret räcker, lovar Sony.

 

Sony Xperia 1 III
Telefonen finns i färgerna svart och lila. (Foto: Sony)

Sony Xperia 1 III – funktioner och specifikationer

Oavsett om man beställer i god tid eller väntar tills i augusti med att dra kortet så lovar Sony att det här är deras bästa mobiltelefon hittills.

Xperia 1 III har bland annat en 6,5-tums 4K HDR OLED-skärm i 21:9-format med en uppdateringsfrekvens på 12 0Hz, vilket är en betydande förbättring mot de senaste två årens Xperia 1-modeller. Mobilen bygger på Qualcomms senaste Snapdragon 888-processor med inbyggt 5G.

”If it ain't broke, don't fix it” Sony Xperia 1 II tar inga omvägar. Här är en uppföljare som håller fast vid vad som redan fungerar och förbättrar där det räknas. Det är bara på ett enda område som vi inte är nöjda.

Den nya telefonen har också en nyutvecklad högtalare som gör Xperia 1 III till världens första mobil som kan återge 360 ​​Reality Audio i högtalarna. Sony påstår att detta gör det möjligt för användarna att fördjupa sig i ett så autentiskt ljud att det känns som att vara på livekonsert eller i en ljudstudio …

Sony lovar dessutom att mobilkameran blir något riktigt extra. Bland annat har den ett variabelt teleobjektiv och en Dual PD-sensor som kan nå en brännvidd på 105 mm.

Sony Xperia 1 III kostar 13 000 kronor.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.