TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sony Xperia 1 III får imponerande specifikationer

Senaste läckan avslöjar nästan allt.

forfatter
Publicerad 2021-04-06 - 10:38

Redan Sony Xperia 1 II var en rejäl uppgradering, men fick tyvärr inte den uppmärksamhet som den japanska mobilen egentligen förtjänade.

Men nu är det mycket som tyder på att Sony har tänkt visa sina kinesiska och koreanska konkurrenter att Solens rike har på sig den asiatiska ledartröjan.

Hur som helst har en läcka på kinesiska Weibo avslöjat att Sony i år har fått företagets egen kameradivision att utveckla en helt ny Periscope-lins till Xperia 1 III. Detta kan innebära att den kommande mobilen får 5x eller 10x optisk zoom, skriver Techradar. Dessutom verkar det som om Sony Xperia 1 III även får 64 Mp-vidvinkel och en 12 Mp-ultravidvinkelsensor.

Läs också ”If it ain't broke, don't fix it” Sony Xperia 1 II tar inga omvägar. Här är en uppföljare som håller fast vid vad som redan fungerar och förbättrar där det räknas. Det är bara på ett enda område som vi inte är nöjda.

Xperia 1 III: Övriga specifikationer

Förra årets modell fick klara sig utan snabb skärmuppdatering, som annars har blivit standard för Android-mobiler i highend-klassen, men årets Xperia har en 6,5-tums OLED-skärm i 21:9-format och 4K-upplösning samt HDR och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz.

Precis som OnePlus 9 Pro och Xiaomi Mi 11 har Sony Xperia 1 III den blixtsnabba Snapdragon 888-processorn på insidan. Plus upp till 16 GB RAM och 512 GB inbyggt lagringsutrymme.

Pris och tillgänglighet känner vi inte till, men Sony Mobile har redan meddelat att lanseringen äger rum den 14:e april klockan 9:30 svensk tid. Det blir en virtuell presentation som alla kan följa på Sony Mobiles YouTube-kanal.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Lite komiskt när man tänker på telefonens utveckling. Från den gamla i bakelit med kabel i väggen och en nummer skiva till dagens ”mobiltelefoner”. Egentligen är det anmärkningsvärt att de fortfarande kallas mobilTELEFON, eftersom själva ringandet egentligen är helt sekundärt. När man nu läser om nyanseringar, som den ovan, är det inte ovanligt att man har ett extra fokus (ursäkta den dåliga vitsen) på kameran. Inte så konstigt eftersom den optiska delen av mobilen bara blir bättre och bättre och eftersom bilderna omedelbart kan kommuniceras vidare, huvudsakligen till olika sociala media. I våra mobiler har vi nu funktioner som påverkar… Read more »

Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
En liten bit dynamit Zenfone 9 kör om alla märkesmobiler med en prestanda i high-end-klassen till premiumpris. Och kameran är helt galen.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend