Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Sony Xperia 1 III får imponerande specifikationer

Senaste läckan avslöjar nästan allt.

Av / 2021-04-06 - 10:38
Sony Xperia 1 III får imponerande specifikationer

Redan Sony Xperia 1 II var en rejäl uppgradering, men fick tyvärr inte den uppmärksamhet som den japanska mobilen egentligen förtjänade.

Men nu är det mycket som tyder på att Sony har tänkt visa sina kinesiska och koreanska konkurrenter att Solens rike har på sig den asiatiska ledartröjan.

Hur som helst har en läcka på kinesiska Weibo avslöjat att Sony i år har fått företagets egen kameradivision att utveckla en helt ny Periscope-lins till Xperia 1 III. Detta kan innebära att den kommande mobilen får 5x eller 10x optisk zoom, skriver Techradar. Dessutom verkar det som om Sony Xperia 1 III även får 64 Mp-vidvinkel och en 12 Mp-ultravidvinkelsensor.

Läs också ”If it ain't broke, don't fix it” Sony Xperia 1 II tar inga omvägar. Här är en uppföljare som håller fast vid vad som redan fungerar och förbättrar där det räknas. Det är bara på ett enda område som vi inte är nöjda.

Xperia 1 III: Övriga specifikationer

Förra årets modell fick klara sig utan snabb skärmuppdatering, som annars har blivit standard för Android-mobiler i highend-klassen, men årets Xperia har en 6,5-tums OLED-skärm i 21:9-format och 4K-upplösning samt HDR och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz.

Precis som OnePlus 9 Pro och Xiaomi Mi 11 har Sony Xperia 1 III den blixtsnabba Snapdragon 888-processorn på insidan. Plus upp till 16 GB RAM och 512 GB inbyggt lagringsutrymme.

Pris och tillgänglighet känner vi inte till, men Sony Mobile har redan meddelat att lanseringen äger rum den 14:e april klockan 9:30 svensk tid. Det blir en virtuell presentation som alla kan följa på Sony Mobiles YouTube-kanal.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

1 reaktion på ”Sony Xperia 1 III får imponerande specifikationer”

 1. Lite komiskt när man tänker på telefonens utveckling.
  Från den gamla i bakelit med kabel i väggen och en nummer skiva till dagens ”mobiltelefoner”.
  Egentligen är det anmärkningsvärt att de fortfarande kallas mobilTELEFON, eftersom själva ringandet egentligen är helt sekundärt. När man nu läser om nyanseringar, som den ovan, är det inte ovanligt att man har ett extra fokus (ursäkta den dåliga vitsen) på kameran.
  Inte så konstigt eftersom den optiska delen av mobilen bara blir bättre och bättre och eftersom bilderna omedelbart kan kommuniceras vidare, huvudsakligen till olika sociala media.
  I våra mobiler har vi nu funktioner som påverkar vår praktiska vardag. Vi identifierar oss ofta genom det mobila BankID; vi sköter transfereringar via den mobila bankappen, swishar pengar, etc.
  Både semster- och familjekameran och kontanta pengar har ersatts av denna multitaskande ”telefon”. För att nu inte nämna allt annat den kan göra.
  Frågan är vilken nästa nyckelfunktion kommer att bli?
  Säkert något som de flesta av oss aldrig hade gissat idag, men som vi kommer att skratta åt om fem år!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen