Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Sony Xperia 1 III får imponerande specifikationer

Senaste läckan avslöjar nästan allt.

Redan Sony Xperia 1 II var en rejäl uppgradering, men fick tyvärr inte den uppmärksamhet som den japanska mobilen egentligen förtjänade.

Men nu är det mycket som tyder på att Sony har tänkt visa sina kinesiska och koreanska konkurrenter att Solens rike har på sig den asiatiska ledartröjan.

Hur som helst har en läcka på kinesiska Weibo avslöjat att Sony i år har fått företagets egen kameradivision att utveckla en helt ny Periscope-lins till Xperia 1 III. Detta kan innebära att den kommande mobilen får 5x eller 10x optisk zoom, skriver Techradar. Dessutom verkar det som om Sony Xperia 1 III även får 64 Mp-vidvinkel och en 12 Mp-ultravidvinkelsensor.

”If it ain't broke, don't fix it” Sony Xperia 1 II tar inga omvägar. Här är en uppföljare som håller fast vid vad som redan fungerar och förbättrar där det räknas. Det är bara på ett enda område som vi inte är nöjda.

Xperia 1 III: Övriga specifikationer

Förra årets modell fick klara sig utan snabb skärmuppdatering, som annars har blivit standard för Android-mobiler i highend-klassen, men årets Xperia har en 6,5-tums OLED-skärm i 21:9-format och 4K-upplösning samt HDR och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz.

Precis som OnePlus 9 Pro och Xiaomi Mi 11 har Sony Xperia 1 III den blixtsnabba Snapdragon 888-processorn på insidan. Plus upp till 16 GB RAM och 512 GB inbyggt lagringsutrymme.

Annons

Pris och tillgänglighet känner vi inte till, men Sony Mobile har redan meddelat att lanseringen äger rum den 14:e april klockan 9:30 svensk tid. Det blir en virtuell presentation som alla kan följa på Sony Mobiles YouTube-kanal.

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
1 Comment

 1. Per-Axel

  2021-04-07 at 10:31

  Lite komiskt när man tänker på telefonens utveckling.
  Från den gamla i bakelit med kabel i väggen och en nummer skiva till dagens ”mobiltelefoner”.
  Egentligen är det anmärkningsvärt att de fortfarande kallas mobilTELEFON, eftersom själva ringandet egentligen är helt sekundärt. När man nu läser om nyanseringar, som den ovan, är det inte ovanligt att man har ett extra fokus (ursäkta den dåliga vitsen) på kameran.
  Inte så konstigt eftersom den optiska delen av mobilen bara blir bättre och bättre och eftersom bilderna omedelbart kan kommuniceras vidare, huvudsakligen till olika sociala media.
  I våra mobiler har vi nu funktioner som påverkar vår praktiska vardag. Vi identifierar oss ofta genom det mobila BankID; vi sköter transfereringar via den mobila bankappen, swishar pengar, etc.
  Både semster- och familjekameran och kontanta pengar har ersatts av denna multitaskande ”telefon”. För att nu inte nämna allt annat den kan göra.
  Frågan är vilken nästa nyckelfunktion kommer att bli?
  Säkert något som de flesta av oss aldrig hade gissat idag, men som vi kommer att skratta åt om fem år!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Sony Xperia 1 III
Mobil & surfplatta

Tredje gången gillt

Xperia 1 III är kanske Sonys bästa mobiltelefon hittills. Alla föregångarnas goda egenskaper är bevarade och det har skett förbättringar där det räknas.

Läs också

Senaste läckan avslöjar nästan allt.

Senaste läckan avslöjar nästan allt.

Kate Beckinsale bevisar än en gång att hon kan sina action-moves.

Senaste läckan avslöjar nästan allt.

Senaste läckan avslöjar nästan allt.

Senaste läckan avslöjar nästan allt.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.