Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Sharp Aquos R6

Sharp Aquos R6 har ett Leica Summicron-objektiv framför en CMOS-bildsensor med 20 Mp.

Den här är inte särskilt trolig att vi får se här hemma i Norden. Sharp Aquos R6 finns för närvarande bara i Japan men är ändå väldigt intressant.

Mobilen som nyligen lanserades har nämligen en 1-tums CMOS-bildsensor med 20 megapixlar i stället för någon av de vanliga sensorerna som brukar sitta i telefoner. Inte nog med det, Sharp har samarbetat med Leica om optiken.

Sharp Aquos R6

Förmodligen sitter det en 1-tums Sony-sensor bakom 19 mm f1,8 Summicron-objektivet från Leica. Det finns inte många andra som gör 1-tums bildsensorer och i så fall känner vi igen den från våra tester av Sonys kameror i RX-serien.

Det är väldigt ovanligt med så stora bildsensorer i mobiler. Men det har gjorts förut, Panasonic Lumix Smart Camera CM1 från 2015 hade en 1-tums CMOS-sensor med 20 Mp – och ett Leica-märkt linselement framför.

Annons

 


Förhoppningsvis är Sharp-mobilen betydligt snabbare och bättre att använda än Panasonic-mobilen var. Den har åtminstone en 240 Hz 6,6-tums OLED-skärm som kan leverera hela 2000 nits ljusstyrka, med en integrerad fingeravtrycksläsare.

Aquos R6 for docomo-kunder.

På insidan finns en Snapdragon 888-krets med 5G och 2,8 plus 1,8 GHz i sammanlagt åtta kärnor samt 12 GB minne med 128 GB lagring.

Annons

Sharp Aquos R6 kan också använda upp till 1 TB microSD-kort om man vill utöka lagringskapaciteten och enligt Sharp är batteritiden en hel dag.

Telefonen är vattentät och har USB-laddning och hörlursuttag.

Här är bilder som är tagna med Sharp-mobilen.

Annons

 

gallery_img2 gallery_img4 gallery_img3 gallery_img6 gallery_img5
<
>

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.