TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sharp Aquos R6

Sharp Aquos R6 har ett Leica Summicron-objektiv framför en CMOS-bildsensor med 20 Mp.

forfatter
Publicerad 2021-05-19 - 07:53

Den här är inte särskilt trolig att vi får se här hemma i Norden. Sharp Aquos R6 finns för närvarande bara i Japan men är ändå väldigt intressant.

Mobilen som nyligen lanserades har nämligen en 1-tums CMOS-bildsensor med 20 megapixlar i stället för någon av de vanliga sensorerna som brukar sitta i telefoner. Inte nog med det, Sharp har samarbetat med Leica om optiken.

Sharp Aquos R6

Förmodligen sitter det en 1-tums Sony-sensor bakom 19 mm f1,8 Summicron-objektivet från Leica. Det finns inte många andra som gör 1-tums bildsensorer och i så fall känner vi igen den från våra tester av Sonys kameror i RX-serien.

Det är väldigt ovanligt med så stora bildsensorer i mobiler. Men det har gjorts förut, Panasonic Lumix Smart Camera CM1 från 2015 hade en 1-tums CMOS-sensor med 20 Mp – och ett Leica-märkt linselement framför.

 


Förhoppningsvis är Sharp-mobilen betydligt snabbare och bättre att använda än Panasonic-mobilen var. Den har åtminstone en 240 Hz 6,6-tums OLED-skärm som kan leverera hela 2000 nits ljusstyrka, med en integrerad fingeravtrycksläsare.

Aquos R6 for docomo-kunder.

På insidan finns en Snapdragon 888-krets med 5G och 2,8 plus 1,8 GHz i sammanlagt åtta kärnor samt 12 GB minne med 128 GB lagring.

Sharp Aquos R6 kan också använda upp till 1 TB microSD-kort om man vill utöka lagringskapaciteten och enligt Sharp är batteritiden en hel dag.

Telefonen är vattentät och har USB-laddning och hörlursuttag.

Här är bilder som är tagna med Sharp-mobilen.

 

gallery_img2 gallery_img4 gallery_img3 gallery_img6 gallery_img5
<
>
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
En liten bit dynamit Zenfone 9 kör om alla märkesmobiler med en prestanda i high-end-klassen till premiumpris. Och kameran är helt galen.
Den snabbaste mobilen Asus ROG Phone 6 är stor och dyr. Och den snabbaste mobilen vi har sett.
Nya OnePlus-mobilen presenteras 3 augusti Levereras med den nya Snapdragon 8+ Gen 1-processorn och OxygenOS 13.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend