Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Sharp Aquos R6

Sharp Aquos R6 har ett Leica Summicron-objektiv framför en CMOS-bildsensor med 20 Mp.

Av / 2021-05-19 - 07:53
Sharp Aquos R6

Den här är inte särskilt trolig att vi får se här hemma i Norden. Sharp Aquos R6 finns för närvarande bara i Japan men är ändå väldigt intressant.

Mobilen som nyligen lanserades har nämligen en 1-tums CMOS-bildsensor med 20 megapixlar i stället för någon av de vanliga sensorerna som brukar sitta i telefoner. Inte nog med det, Sharp har samarbetat med Leica om optiken.

Sharp Aquos R6

Förmodligen sitter det en 1-tums Sony-sensor bakom 19 mm f1,8 Summicron-objektivet från Leica. Det finns inte många andra som gör 1-tums bildsensorer och i så fall känner vi igen den från våra tester av Sonys kameror i RX-serien.

Det är väldigt ovanligt med så stora bildsensorer i mobiler. Men det har gjorts förut, Panasonic Lumix Smart Camera CM1 från 2015 hade en 1-tums CMOS-sensor med 20 Mp – och ett Leica-märkt linselement framför.

 


Förhoppningsvis är Sharp-mobilen betydligt snabbare och bättre att använda än Panasonic-mobilen var. Den har åtminstone en 240 Hz 6,6-tums OLED-skärm som kan leverera hela 2000 nits ljusstyrka, med en integrerad fingeravtrycksläsare.

Aquos R6 for docomo-kunder.

På insidan finns en Snapdragon 888-krets med 5G och 2,8 plus 1,8 GHz i sammanlagt åtta kärnor samt 12 GB minne med 128 GB lagring.

Sharp Aquos R6 kan också använda upp till 1 TB microSD-kort om man vill utöka lagringskapaciteten och enligt Sharp är batteritiden en hel dag.

Telefonen är vattentät och har USB-laddning och hörlursuttag.

Här är bilder som är tagna med Sharp-mobilen.

 

gallery_img2 gallery_img4 gallery_img3 gallery_img6 gallery_img5
<
>
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen