Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsung överger Galaxy Fan Edition

Det kommer aldrig släppas någon Samsung Galaxy S22 FE.

Skrivet av / 2022-06-17 - 12:55
Samsung överger Galaxy Fan Edition

Den första ”Fan Edition” i Samsungs Galaxy S-serie kom hösten 2020. Tanken var att ge konsumenterna de viktigaste funktionerna från företagets absoluta toppmodeller till ett bättre pris.

Läs också Sladdbarnet är bäst i Galaxy S20-familjen Samsung Galaxy S20 FE är snudd på den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

Samsung Galaxy S21 FE skulle ha kommit ett år senare, hösten 2021, men försenades flera månader på grund av komponentbrist.  Först i början av detta år såg uppföljaren dagens ljus, och nu tyder allt på att det inte kommer att släppas fler mobiler i FE-seriens. Det skriver webbsajten Sammobile.com.

Sajten påstår sig ha hört från ett flertal icke namngivna källor att Samsung inte kommer att lansera en Galaxy S22 Edition i år, och att det sannolikt inte kommer fler modeller i serien i framtiden.

På grund av förseningen kom den senaste Fan Edition-modellen på marknaden vid en dålig tidpunkt – bara några veckor före lanseringen av Galaxy S22-serien. Det innebar att intresset för en nedgraderad version av en mobil som var nästan ett år gammal var svalt.

Läs också Usel timing! Samsung Galaxy S21 FE skulle ha kommit under hösten 2021 men blev försenad. Därför ska du vänta lite med att köpa den.

Om Samsung skulle vilja undvika en upprepning av misstaget borde företaget redan vara i full gång med att få de sista detaljerna på plats med kommande Galaxy S22 FE. Men än så länge finns det inget som tyder på att så är fallet, skriver Sammobile. Bland annat har det inte läckt ut bilder på en kommande produkt, vilket brukar vara fallet när Samsung är på väg med nya mobiler.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Får din gamla Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi + Leica = sant

Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil

Slut på webappar på hemskärmen

Returerna ökar för Vision Pro

Kunder rekordnöjda med Galaxy S24

Sömnapné-varning i Samsung Health

Populär smartklocka från Huawei blir grön

Är detta slutet för Nokia?

Apple Vision Pro – Här är recensenternas dom!

5G för alla!

Honors tunna vikmobil kommer hit

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen