TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

Gaming-mobil med mycket RAM och dubbla batterier

Ny Snapdragon 888-processor och 144 Hz-skärm får fart på spelen.

forfatter
Publicerad 2021-03-11 - 14:52

Ny processor, ny skärm – och massor av RAM. Det är rubrikerna för spelmobilen Asus ROG Phone 5, som just har lanserats.

Liksom många andra mobiltillverkare har Asus valt att göra tre olika varianter av sin toppmodell: en toppmodell, en pro-toppmodell och en ”nu-ger-vi-järnet”-toppmodell.

Gemensamt för alla varianter av Rog Phone 5 är den nya Snapdragon 888-processorn, som är det absoluta 2021-flaggskeppet från Qualcomm och som naturligtvis även har ett 5G-chipset.

Alla modellerna har en AMOLED-skärm med 144 Hz uppdateringsfrekvens. Och för att skärmen ska kunna reagera snabbt och exakt registreras beröringar 300 gånger i sekunden.

Batteriet är saftiga 6 000 mAh. Eller rättare sagt: batterierna, för av kylningsskäl är batteriet uppdelat i två, som sitter var sin sida om en centralt placerad processor. En snabbladdare på 65 watt ingår.

Ljudet är fintrimmat av ljudföretaget Dirac, som vi annars mest förknippar med rumskorrektion i förstärkare. Inte färre än sju högtalare har Asus lyckats proppa in i den slimmade mobilen!

Pris och tillgänglighet, ROG Phone 5

Asus ROG Phone 5 finns med antingen 8, 12 eller 16 GB RAM-minne och 128 GB eller 256 GB lagring.

ROG Phone 5 (8 GB/128 GB): 8 500 kr
ROG Phone 5 (12 GB/256 GB): 9 500 kr (från 29 mars)
ROG Phone 5 (16 GB/256 GB): 10 500 kronor (från 29 mars)

 

ROG Phone 5 Pro. (Foto: Asus)

ROG Phone 5 Pro och ROG Phone 5 Ultimate är utrustade med ROG Vision, som är en matrisdisplay med små lysdioder på baksidan av mobilen som kan visa status, systemvarningar – och naturligtvis coola effekter. Precis som vi såg på Asus ROG Zephyrus G14. Pro-versionens matris är i färg, medan Ultimate-modellen har fått en monokrom version av estetiska skäl. Mobilerna har också dolda beröringssensorer på baksidan för extra konsolkänsla.

ROG Phone 5 Ultimate. (Foto: Asus)

ROG Phone 5 Ultimate är dessutom den första mobilen i världen som har 18 GB LPDDR5 RAM-minne, vilket lär garantera att minnet inte blir någon flaskhals!

Vi känner inte till pris eller leveransdatum för ROG Phone 5 Pro och ROG Phone 5 Ultimate.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Största iPhonen tappar andan Apple iPhone 14 Pro Max är naturligtvis en värdig efterträdare till sin hyllade föregångare. Men vi är ändå inte riktigt lika överförtjusta den här gången.
Capture One visar bilderna direkt på iPad Laddar upp bilderna från kameran till iPaden i realtid.
På jakt efter en ny mobil? Här är de 10 bästa! Här är de tio bästa mobilerna som finns att köpa just nu.
Flip är inte en flopp, men vi flippar inte ut Samsung Galaxy Z Flip 4 är en lysande mobil, men har för få väsentliga förbättringar jämfört med föregångaren.
Kommande vikbar iPhone kommer själv att kunna reparera repor i skärmen I samband med utvecklingen av en vikbar mobil arbetar Apple med ny teknik som låter skärmen fixa sig själv. Det visar en patentansökan, som dock är sparsam med detaljer.
Tre skäl att köpa iPhone 14 Pro Den som ska lyckas göra en bättre mobil än iPhone 14 får ligga i.
Följ Ljud & Bild