Bil & Elfordon Datorer Fitness Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

PocketBook Viva

Byter ut den svartvita skärmen mot E Ink Gallery 3.

Skrivet av / 2022-12-20 - 11:51
PocketBook Viva

Med möjligheten att ha ett helt bibliotek i fickan är det inte konstigt att e-boksläsare är populära. De kostar inte mer än en bunt böcker, och jämfört med en surfplatta håller batteriet en evighet.

Den mest uppenbara nackdelen med en läsplatta är att skärmen är svartvit. Det fungerar bra så länge du bara läser text, men illustrationer och bilder ser inte bra ut på en monokrom e-boksläsare.

PocketBook Viva svarar på behovet med en ny E Ink Gallery 3-färgskärm.

Foto: Pocketbook

Viva har en 8-tums färgskärm med 1440 × 1920 pixlar och en upplösning på 300 punkter per tum. Det framgår inte hur många färger e-boksläsaren stöder, men den har inte samma färgomfång som en surfplatta med en LCD-skärm.

E-boksläsaren har något de kallar ComfortGaze, som ska minska blått ljus (Blue Light Ratio) med upp till 60 procent. Det är bra eftersom blått ljus kan göra det svårt att somna och gör läsaren trött på att titta på skärmen snabbare.

Foto: Pocketbook

E-läsaren liknar annars Pocketbook Era som vi nyligen testade, med tal till text, inbyggd högtalare och Bluetooth så att du kan använda hörlurar när du vill lyssna på musik eller ljudböcker.

Viva med färgskärm börjar säljas i början av 2023, priset uppskattas till 599 Euro.

 

Pocketbook Era 64 GB

PocketBooks bästa hittills

Den lilla Era-läsplattan i läcker kopparfärg är PocketBooks bästa hittills.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen