Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

OnePlus på väg med Android-surfplatta

OnePlus Pad kommer lanseras den 7 februari

Av / 2023-01-28 - 18:52
OnePlus på väg med Android-surfplatta

Kinesiska OnePlus har redan presenterat sin nya flaggskeppsmobil, OnePlus 11 5G, på den kinesiska marknaden. Men om drygt en vecka, den 7 februari klockan 15.00, kommer telefonen att lanseras globalt vid ett stort evenemang i Indiens huvudstad New Delhi.

Om allt går bra (Indien tillämpar för närvarande en restriktiv visumpolitik och många journalister från Europa har nekats resa till Indien för lanseringen) kommer Ljud & Bild att bevaka presentationen av de nya OnePlus-produkterna direkt från Indien den 7 februari, som förutom OnePlus 11 5G även kommer att omfatta de nya öronpropparna OnePlus Buds Pro 2.

Läs också Kineserna kan köpa OnePlus 11 redan på måndag Lanseringen sker mer än en månad före den globala lanseringen, som inte äger rum förrän den 7 februari.

Och nu har OnePlus avslöjat ännu en produkt som också kommer att se dagens ljus vid samma tillfälle. Det handlar om en Android-surfplatta som kommer att heta OnePlus Pad. Hittills har OnePlus bara gett oss teaser-bilder av den kommande surfplattan, men vi gissar att det kan vara en rebrandad version av Oppo Pad som kom ut i butikerna för nästan ett år sedan.

Läs också OnePlus och Oppo slår sina påsar ihop I framtiden ska de två kinesiska mobiltelefontillverkarna utveckla produkter gemensamt.

Om det antagandet stämmer kan vi förvänta oss en surfplatta med en Snapdragon 870-processor, en 11-tums IPS-skärm med en upplösning på 2560 x 1600 pixlar, samt upp till 8 GB minne och 256 GB lagringsutrymme. I så fall är det en surfplatta i det billigare segmentet, vilket passar bra in i OnePlus strategi att erbjuda produkter till överkomliga priser.

OnePlus Pad
(Foto: OnePlus)

OnePlus 11 5G

Från den kinesiska lanseringen vet vi däremot en hel del om den nya toppmobilen från OnePlus.

OnePlus 11 5G levereras bland annat med Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform, som erbjuder snabbare CPU- (35 % förbättring) och GPU-hastighet (25 % förbättring) med optimerad energieffektivitet jämfört med förra årets processorgeneration.

OnePlus 11 5G är dessutom utrustad med upp till 16 GB RAM och har en 6,7-tums 2K A+ Fluid AMOLED-skärm med LTPO 3.0 och 120 Hz uppdateringsfrekvens.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen