TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

OnePlus Nord 2 5G får AI-chipset från MediaTek

Nya OnePlus Nord 2 5G har AI-stödda chipset Dimensity 1200-AI, som den kinesiska mobiltillverkaren har utvecklat tillsammans med MediaTek.

forfatter
Publicerad 2021-07-08 - 12:01

Det var bara ett par veckor sedan OnePlus lanserade OnePlus Nord CE 5G, men om man trodde att den billiga mobilen som fokuserar på viktiga funktioner från förra årets mellanklass-succé, OnePlus Nord, skulle bli OnePlus enda Nord-modell 2021, så får man tänka om.

OnePlus Nord 2 5G nämligen på gång och traditionsenligt har OnePlus själva börjat läcka information om den kommande mobilen före den officiella lanseringen.

Läs också Den här gången prickar OnePlus rätt Med OnePlus Nord CE 5G har den kinesiska mobiltillverkaren hittat snudd på den perfekta balansen mellan pris och kvalitet.
OnePlus Nord CE 5G

MediaTak Dimensity 1200-AI

Den första biten information kom från OnePlus i går i form av ett pressmeddelande med rubriken: ”OnePlus Nord 2 5G får AI-chipset från MediaTek.”

Med utgångspunkt i Dimensity 1200 har OnePlus i nära samarbete med MediaTek utvecklat nya AI-funktioner som förbättrar användarupplevelsen över olika kärnfunktioner, inklusive fotografering, skärm och responstid, skriver den kinesiska mobiltillverkaren.

Läs också Mer än bara skryt? Oneplus Nord har marknadsförts som om mobilen innebar Jesu återkomst. Det är den inte, men det behöver den inte heller vara.

Detta kan den artificiella intelligensen

AI Photo Enhancement-funktionen kan känna igen upp till 22 olika bildscenarier och justerar automatiskt färgtoner och kontrast för att säkerställa bästa möjliga bildkvalitet – även på natten och i andra situationer med begränsat ljus, lovar OnePlus bland annat. De berättar också att AI Video Enhancement-funktionen gör det möjligt för användare spela in med live HDR-effekter i realtid under videoinspelning. Det AI-optimerade chipsetet använder DOL-HDR-teknik för att säkerställa bättre bildkvalitet, justera bilden under fotografering samt förbättra färgskala och -exakthet i videor.

OnePlus-Nord2-5K1-1920x1080 OnePlus-Nord2-5K2-1920x1080 OnePlus-Nord2-5K3-1920x1080
<
>
Bilderna på OnePlus Nord 2 i det här bildspelet är läckta av Twitter-användaren @OnLeaks.

Och sist men inte minst används, AI Color Boost-teknik för att automatiskt konvertera standard dynamic range till high dynamic range. AI Resolution Boost förbättrar dessutom automatiskt videoupplösningen till HD-upplösning i alla sociala appar.

Skärmen har Smart Ambient Display, som använder AI för att dynamiskt justera ljusstyrkan beroende på ljusförhållandena runt användarna och innehållet som visas på skärmen, hävdar pressmeddelandet.

Officiell lansering?

OnePlus har däremot ännu inte sagt något om ett officiellt lanseringsdatum för OnePlus Nord 2. Enligt rykten ska det dock bli någon gång i juli. Den indiska tech-influencern Mukul Sharma påstår sig veta att OnePlus Nord 2 5G kommer att presenteras under de sista tio dagarna i juli månad, förmodligen runt den 24 juli.

[Uppdatering 7/8 kl. 13:17] OnePlus har officiellt meddelat att lanseringen av OnePlus Nord 2 äger rum 22 juli kl. 16:00.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend