Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

OnePlus har lanserat OnePlus Nord CE 2

Mobilen kostar under 4 000 kronor – men erbjuder ändå 5G och 65-watts snabbladdning.

Av / 2022-02-17 - 23:17
OnePlus har lanserat OnePlus Nord CE 2

Den första OnePlus Nord CE, som kom sommaren 2021, är bland de mest populära produkterna i Nord-serien. Den kostade redan från början lite över 4 000 kronor och skulle ändå försöka att ge användarna alla de viktigaste funktionerna från den ursprungliga Nord-modellen – därav namnet CE, som står för Core Edition – utan att kompromissa med kvaliteten.

Läs också Den här gången prickar OnePlus rätt Med OnePlus Nord CE 5G har den kinesiska mobiltillverkaren hittat snudd på den perfekta balansen mellan pris och kvalitet.

Det lyckades den alldeles utmärkt med, så det är ingen stor överraskning att OnePlus redan har sin efterträdare klar, som – heller inte överraskande – har fått namnet OnePlus Nord CE 2.

”OnePlus Nord CE 2 5G förbättrar de viktiga funktioner som våra användare uppskattar mest, och till ett rimligt pris. Med 65W SuperVOOC-snabbladdning, ett kraftigare chip och ett uppgraderat kamerasystem är OnePlus Nord CE 2 5G en utmärkt vardagstelefon, som upprätthåller OnePlus’ höga kvalitetsnivå,” säger Pete Lau, grundläggare av OnePlus, i ett pressmeddelande som företaget har skickat ut i förbindelse med lanseringen.

Farväl Snapdragon, goddag MediaTek

Den första OnePlus Nord CE var baserad på en Snapdragon 750-processor från Qualcomm, men med efterträdaren fortsätter OnePlus det chip-samarbete med företaget MediaTek – som första gång såg dagens ljus då OnePlus skickade OnePlus Nord 2 på dörren.

2022 01 26 ONE PLUS IVAN 14796
OnePlus Nord CE 2 är tillgänglig från den 10:e mars i färgerna Gray Mirror och Bahama Blue. (Foto: OnePlus)

Den nya OnePlus Nord CE 2 drivs således av ett MediaTek Dimensity 900 octa-core-chip med en 6 nm-arkitektur, som stöder 5G på både SIM-kort och WiFi 6.

Den optimaliserade designen ska säkra strömeffektivitet med förbättrad termisk kontroll, systemstabilitet och möjlighet för långa spelsessioner, lovar OnePlus.

Mobilen får också samma 65-watts snabbladdning som OnePlus Nord 2, vilket innebär att det 4800 mAh stora batteriet kan laddas från 0 till 100% på endast 32 minuter. Trådlös laddning erbjuds dock inte.

Skärm och kamera

Telefonen är utrustad med en 6,43″ FHD+ Fluid AMOLED-skärm med en uppdateringsfrekvens på 90 Hz. Skärmen ar HDR10+-certifierad och skyddas av Gorilla Glass 5.

Ljusstyrkan kan komma upp i 800 nit.

2022 01 26 ONE PLUS IVAN 14255 H
OnePlus Nord CE 2 har en 64 MP trippelkamera på baksidan, som består av huvudsensorn på 64 MP, en 8 MP ultravidvinkelkamera och ett 2 MP makroobjektiv. (Foto: OnePlus)

OnePlus Nord CE 2 har en 64 MP trippelkamera på baksidan, som består av huvudsensorn på 64 MP, en 8 MP ultravidvinkelkamera och en 2 MP makroobjektiv.

Selfiekameran är på 16 MP.

Allt det andra

OnePlus Nord CE 2 kommer med Android 11 och OnePlus’ egna OxygenOS 11.3-plattform. Senare under året kommer mobilen att uppgraderas till Android 12 och OxygenOS 12.

Med sina 7,8 mm är telefonen smalare än sin föregångare. Den kommer dessutom med 3,5 mm-kontakt för hörlurar, och minnet kan med hjälp av microSD-kort utökas med upp till 1 TB, vilket är nytt jämfört med den tidigare modellen.

Pris och tillgänglighet

OnePlus Nord CE 2 kommer finnas tillgänglig från 10:e mars i färgerna Gray Mirror och Bahama Blue.

Mobilen kan då köpas för 3 990 kronor för en konfiguration med 8 GB RAM och 128 GB inkluderat lagringsutrymme.

 

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

EU:s planer på chattkontroll skjuts upp på obestämd tid

Billigare Galaxy Watch

Huaweis efterträdare återvänder

Nu är Gemini Nano för Pixel 8 här

Nu ska budgetmobilerna bli läckra

Var det allt, Apple?

Apples årliga mjukvaru-uppdatering

Skärmljus inte så illa för din sömn

Gemini-appen på svenska

Samsungs smartklockor får artificiell intelligens

57 procent av Googles mobilkunder kommer att byta

Rykte: iOS 18 kommer att få AI-genererade Emojis och ChatGPT-partnerskap

Rulla till toppen