Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

OnePlus 7 Pro får en av de bästa mobilskärmarna

Trots att priset naturligtvis blir lägre så får kommande OnePlus 7 Pro en skärm som är minst lika bra som de på Samsung Galaxy S10+ och iPhone Xs Max.

Av / 2019-04-29 - 21:55
OnePlus 7 Pro får en av de bästa mobilskärmarna

DisplayMate, som tillsammans med DxOMark är världens ledande experter på prestandatester av skärmteknik, har redan fått en möjlighet att titta närmare på den kommande OnePlus 7 Pro-toppmobilen som lanseras av det kinesiska mobilmärket 14 maj.
Och även om DisplayMate inte har publicerat det riktiga, djuplodande testet ännu så har experterna redan avslöjat resultatet. A+ blir betyget, vilket placerar OnePlus Pro 7 allra längst fram i täten tillsammans med rivaler som Samsung Galaxy S10+ och Apple iPhone Xs Max – trots att OnePlus-telefonen kommer att kosta mindre än sina konkurrenter.

OnePlus har inte avslöjat någonting specifikt om den kommande toppmodellen, men i en intervju som bolagets grundare Pete Lau nyligen gav till The Verge berättade han att mobilens skärm skulle ”omdefiniera snabbt och mjukt” och beskrev skärmen som ”super-smooth and very crisp”.
OnePlus har följt upp med ett pressmeddelande som avslöjar ytterligare ett par detaljer om skärmen.
”Oavsett om det handlar om färgåtergivning, ljusstyrka, kontrast eller pixeltäthet så får OnePlus 7 Pro ovanligt högt betyg på alla områden, vilket innebär att telefonen ger en markant bättre och skarpare skärmupplevelse för användarna, ” skriver OnePlus.
”Dessutom har skärmen också fått en ’Safety for Eyes’-certifiering från det oberoende test- och certifieringsinstitutet VDE för förmågan att bättre filtrera bort skadligt blått ljus. OnePlus 7 Pro gör det möjligt att bland annat justera ljusstyrka och färgtemperatur så att varje användare får bästa möjliga upplevelse med telefonen.”
Enligt The Verge har skärmen på OnePlus 7 Pro en uppdateringshastighet på 90 Hz. Det motsvarar 90 fps vilket i praktiken innebär betydligt mjukare animationer och genomgående en mer flytande upplevelse.
DisplayMate publicerar en ingående artikel om OnePlus 7 Pro-skärmen 14 maj, samma dag som OnePlus lanserar den nya telefonen på tre globala evenemang i New York, London och Bangalore.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen