Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

OnePlus 7 Pro får 5G och blixtsnabb skärm

Nytt flaggskepp presenteras 14 maj. Och är du snabb kan du vara med på lanseringen i London.

Av / 2019-04-25 - 10:02
OnePlus 7 Pro får 5G och blixtsnabb skärm

14 maj klockan 17.00 svensk tid presenterar OnePlus två nya mobiltelefoner. Serien består av OnePlus 7 och OnePlus 7 Pro och lanseringen sker på tre olika evenemang i Bangalore, London och New York.

OnePlus har alltid fokuserat på att bygga telefoner i nära dialog med sitt stora community av användare och fans. Det är därför naturligt att OnePlus många fans i runt om i världen får en möjlighet att vara med på lanseringen. Deltagarna på de tre evenemangen kommer att vara bland de första någonsin som får ser de senaste OnePlus-enheterna, skriver OnePlus i ett pressmeddelande.

Men man måste vara snabb om man ska få plats – förra året sålde ett liknande evenemang i London slut på bara tio timmar.

Biljetter till London-presentationen går redan att köpa på oneplus.com. Rabatterade Early Bird-biljetter går att köpa till och med 25 april för strax under 200 kronor.

Om du inte har möjlighet att delta på plats men ändå vill hänga med på presentationen så kan du göra det på OnePlus webbsida och på YouTube, Twitter och Facebook.

5G och blixtsnabb skärm

OnePlus har inte avslöjat några detaljer om de kommande mobilerna, men i en intervju med The Verge avslöjar OnePlus-chefen Pete Lau att OnePlus har satsat tre gånger mer pengar än normalt på skärmen i den kommande flaggskeppsmodellen OnePlus 7 Pro. Enligt Lau kommer skärmen att ”omdefiniera snabbt och smidigt” och han säger att när han blev ”chockad” när han såg skärmen för första gången. Han beskriver den som ”super-smooth and very crisp”.

Och även om OnePlus-chefen inte bekräftar det direkt så nämner The Verge rykten om att skärmen ska ha en uppdateringshastighet på 90 Hz. Det är samma sak som 90 fps, vilket i praktiken lär innebära betydligt smidigare animationer och en mer lättflytande upplevelse.

Att båda de kommande OnePlus-mobilerna har 5G ska också vara helt säkert, påstår The Verge. Detta är dock inget som Pete Lau fäster särskilt stor vikt vid. Främst eftersom 5G-nätet inte är tillräckligt utbrett ännu.

Pete Lau har dessutom sagt tidigare att 5G kommer att ha mycket större betydelse inom en rad andra områden än smartmobiler, så bedömningen känns trovärdig.

Häng med 14 maj

Här på ljudochbild.se följer vi naturligtvis också lanseringen den 14 maj. Du kommer att kunna läsa allt om både OnePlus 7 och OnePlus 7 Pro här på sidan när presentationen är färdig.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen