Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Officiella bilder och video av Pixel Fold-mobilen

Efter alla läckor visar nu Google själva upp faktiska bilder på den omtalade vikbara mobilen i Pixel-familjen.

Av / 2023-05-08 - 11:41
Officiella bilder och video av Pixel Fold-mobilen

Att Google haft en vikbar mobil på gång är ingen hemlighet, de har själva pratat om det sedan 2019. Men senaste halvåret har det plötsligt börjat komma konkreta rykten och läckor. I december gjorde Twittraren OnLeaks en rendering av mobilen baserat på läckorna, och så sent som för två veckor sedan visades en video på Twitter som såg verklig ut.

Anledningen till de alltmer intensiva ryktena har varit att den skulle visas upp på Googles konferens Google I/O som hålls nu på onsdag. Och det var tydligen sant! För att förekomma ännu fler rykten, och kanske för att själva få lite uppmärksamhet också, har Google nu lagt ut en video på sin Twitter.

Och vet ni vad, den ser ut som renderingen från i december. På utsidan har den en kameramodul som påminner mycket om Pixel 7 Pro, och på andra sidan en rejält stor skärm. Gångjärnet, som enligt ryktena skulle vara tåligare än konkurrenternas, ser mycket riktigt väldigt slitstarkt ut. Även den nästan komiskt tjocka kanten runt huvudskärmen visade sig vara korrekt. Den ska tydligen vara nödvändig för mobilens stabilitet.

Pixel Fold kommer att presenteras i detalj på Google I/O den 10 maj. Med tanke på hur lång tid det tog innan ens den vanliga Pixel kom till Skandinavien kanske vi inte ska ha alltför stora förhoppningar om att den kommer hit vid premiären.

Pixel Fold visas även i Googles affär.

Läs även:

Ryktena om Google Pixel Fold verkar sanna

Det har ryktats om att Google har en vikbar mobil på gång och nu har det dykt upp en video på vad som ser ut att vara en Pixel Fold.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

EU:s planer på chattkontroll skjuts upp på obestämd tid

Billigare Galaxy Watch

Huaweis efterträdare återvänder

Nu är Gemini Nano för Pixel 8 här

Nu ska budgetmobilerna bli läckra

Var det allt, Apple?

Apples årliga mjukvaru-uppdatering

Skärmljus inte så illa för din sömn

Gemini-appen på svenska

Samsungs smartklockor får artificiell intelligens

57 procent av Googles mobilkunder kommer att byta

Rykte: iOS 18 kommer att få AI-genererade Emojis och ChatGPT-partnerskap

Rulla till toppen