Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ryktena om Google Pixel Fold verkar sanna

Det har ryktats om att Google har en vikbar mobil på gång och nu har det dykt upp en video på vad som ser ut att vara en Pixel Fold.

Av / 2023-04-27 - 10:31
Ryktena om Google Pixel Fold verkar sanna

Vikbara mobiler är en trend med modeller som Samsung Galaxy Z Fold och Motorola Razr. Det sägs till och med att försiktiga Apple tittar på att göra en vikbar iPhone. Mer konkret har varit att Google har pratat om en vikbar Pixel-mobil sedan 2019. Det kom till och med rykten 2021 om specifika modeller. På senare tid har det surrats om att Google skulle visa mobilen på konferensen Google I/O i maj.

Läs också Samsungs dyra vikbara är inte något för alla Samsung Galaxy Z Fold 4 går i sin föregångares fotspår och passar mest för dig som fått ett arv efter en rik morbror och dessutom behöver unik mobil produktivitet.

Nu har ryktena plötsligt blivit betydligt mer konkreta när Android-utvecklaren Kuba Wojciechowski postade en video på sitt Twitter-konto av en vikbar mobil. Och den liknar ingen existerande vikbar modell så det är mycket möjligt att det är en Pixel Fold som visas i videon.


Twitter-kontot OnLeaks gjorde redan i december en rendering av hur mobilen skulle kunna se ut, baserat på de detaljer som läckt ut (huvudbilden ovan). Många av detaljerna i videon ser ut att överensstämma med illustrationen. Man skymtar kamerabulan på baksidan och ett kamerahål på framsidan.

Läs också Kungen av vikmobiler är tillbaka Tredje gången gillt, visar Motorola Razr 2022. Äntligen lever Motorolas hopfällbara mobil upp till sin ikoniska föregångare.

Men framför allt ser man den bisarrt breda ramen runt skärmen, något vi trodde skulle vara historia sedan tillverkarna började göra ett hål i skärmen för selfie-kameran istället. Det spekuleras i om den breda ramen kan ha att göra med att CNBC tidigare rapporterat om att mobilen ska ha ”det mest hållbara gångjärnet på någon vikbar mobil”. De säger också att de har uppgifter om att den kommer kosta uppåt 1 700 dollar.

Källa: Ars Technica

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Billigare Galaxy Watch

Huaweis efterträdare återvänder

Nu är Gemini Nano för Pixel 8 här

Nu ska budgetmobilerna bli läckra

Var det allt, Apple?

Apples årliga mjukvaru-uppdatering

Skärmljus inte så illa för din sömn

Gemini-appen på svenska

Samsungs smartklockor får artificiell intelligens

57 procent av Googles mobilkunder kommer att byta

Rykte: iOS 18 kommer att få AI-genererade Emojis och ChatGPT-partnerskap

Med M4-chippet börjar Apples slutspurt i AI-racet

Rulla till toppen