TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nya iPhone SE 3 får 5G

Apple har precis lanserat nya iPhone SE. Designen är oförändrad, men de som köper får blixtsnabb valuta för pengarna.

forfatter
Publicerad 2022-03-08 - 20:04

Apple brukar låta det gå några år gå mellan varje ny version av deras billigaste mobil, iPhone SE.

Men den nuvarande modellen, som kom 2020, saknar 5G, så det var hög tid att Apple idag lanserade efterföljaren iPhone SE 3.

Läs också Tre år gammal design, fem år gammal skärm, innanmäte från 2020 iPhone SE är den bästa mellanklassmobilen du kan köpa just nu. Så länge du kan leva med en väldigt stor nackdel.

Den har 5G och samma blixtsnabba A15 Bionic-mobilprocessor som sitter finns i iPhone 13, iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max.

Och det senaste iOS 15.

iPhoneSE3 specs 989x556 1
Apple har precis lanserat en ny iPhone SE, som bland annat har 5G, A15 Bionic-processor och dessutom är IP67-certifierad. (Foto: Peter Gotschalk)

Å andra sidan har det inte hänt så mycket på utsidan. Designen är densamma som förra gången, så även iPhone SE 3 ser ut som en iPhone 8 från 2017, inklusive en 4,7-tums skärm och den fysiska hemknappen med Touch ID på framsidan.

iPhone SE 3: Pris och tillgänglighet

Apples nya budgetmobil finns i tre färger – Midnight, Starlight och (Product)Red. Den kommer att finnas i butik från och med 18 mars. Den billigaste versionen kostar 5 700 kronor.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
På jakt efter en ny mobil? Här är de 10 bästa! Här är de tio bästa mobilerna som går att köpa just nu.
iPhone 14 försenas av kinesiska covid-restriktioner Minst en iPhone 14-modell blir tre veckor försenad av den kinesiska covid-19-nedstängningen.
Nytt och smart från Huawei Innovativa produkter för hälsosam livsstil
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Bäst iPad Air hittills Apples senaste iPad Air gör nästan att iPad Pro får svårt att hävda sig som bästa surfplattan på marknaden. Tyvärr bygger skärmen fortfarande på gammal teknik.
En era är över 21 års iPod-historia har nått vägs ände. Apple tillverkar inga fler iPod Touch.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend