Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ny läcka avslöjar: Galaxy Ring blir dyr!

Samsungs kommande smarta hälsoring lär av allt att döma lanseras nästa vecka. Och den kommer inte att bli billig.

Av / 2024-07-05 - 12:03
Ny läcka avslöjar: Galaxy Ring blir dyr!

Nu vet vi allt vi behöver veta. Nästa vecka, på ett stort Galaxy Unpacked-event i Paris, kommer Samsung att lansera två nya smartphones (Galaxy Z Fold 6 och Galaxy Z Flip 6), två smartklockor (Galaxy Watch 7 och Galaxy Watch Ultra) och… den smarta ringen, Samsung Galaxy Ring.

Galaxy Ring presenterades för första gången i början av året i samband med lanseringen av Galaxy S24-serien, och därefter visades de första fysiska exemplaren av den smarta ringen upp på Mobile World Congress i Barcelona i februari.

Läs också Sagan om ringen? Samsung Galaxy Ring skymtade förbi i samband med lanseringen av Galaxy S24-serien. Nu visas den upp för besökarna på Mobile World Congress i Barcelona.

Men nu avslöjar franska Dealabs, som också läckt Samsungs kommande smartklockor, att den koreanska elektronikjätten kommer att lansera Galaxy Ring på onsdag i nästa vecka.

Samsung Galaxy Ring kommer sedan att finnas tillgänglig i butik från och med den 19 juli. Åtminstone i Frankrike och ett antal andra större europeiska länder. I skrivande stund vet vi inte om säljstartdatumet även kommer att gälla för Sverige.

Samsung Galaxy Ring
Vi vet att Samsung Galaxy Ring kommer att finnas tillgänglig i tre färger, inklusive guld. (Foto: Samsung)

Å andra sidan vet vi att Galaxy Ring kommer att kosta från 449 euro på den franska marknaden, vilket motsvarar cirka 5 500 kronor. Vi känner inte till något officiellt svenskt pris, men en sak som är säker är att Samsungs smarta ring inte blir billig.

Annons

Det är inte heller de smarta ringarna från konkurrenten Oura. Här börjar priserna från 4 290 kronor och går hela vägen upp till 7 590 kronor för de dyraste varianterna av ringen.

Samsung Galaxy Ring förväntas lanseras i totalt nio ringstorlekar mellan 5 och 13. Den kommer enligt uppgift att finnas tillgänglig i färgerna svart, silver och guld.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Så blir Oneplus 13

Den tunnaste vikbara smarttelefonen från Samsung hittills

Mobilen blir din sekreterare

Android 15 släppt för Pixel

Uppdaterad iPad mini får A17 Pro-chip

Läcka avslöjar iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek rustar för AI-mobiler

Världens tunnaste iPhone nästa år?

Google tjuvlyssnar på din Pixel

Nu kommer Androids stöldskyddsfunktioner

Åh nej, Samsung One UI 7 kommer inte förrän 2025

Ljud & Bild