Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nu finns NordVPN att ladda ner för Apple TV

Äntligen kan man skydda även sin mediaströmmare från snokande ögon och cyberhot.

Av / 2023-12-20 - 12:40
Nu finns NordVPN att ladda ner för Apple TV

Tidigare har man bara kunnat installera VPN-tjänster (Virtual Private Network) på sin dator, surfplatta och mobil. Om man även ville skydda sin Apple TV var man tvungen att installera skyddet i sin router, vilket är krångligt, om det ens går alls. Men i och med tvOS 17 har Apple öppnat upp för att tredjeparts-leverantörer ska kunna tillhandahålla VPN-tjänster.

Foto: L&B Home

Tidigt ute är NordVPN som nu har släppt sina kända app även i App Store för Apple TV. Med en VPN krypteras trafiken så att ingen kan avlyssna vad man gör, samt att internetleverantören inte kan se ens aktiviteter.

Många glömmer att mobiltelefoner och datorer inte är de enda inkörsportarna för cyberbrottslingar att få åtkomst till deras nätverk. En smart-TV är vanligtvis internetansluten, vilket gör att den också kan hackas och cyberbrottslingar kan spionera på användare, stjäla data eller till och med komma åt andra enheter i hemnätverket. Med en dedikerad VPN-app för Apple TV kan användare både säkra sin cybersäkerhet och integritet, säger Vykintas Maknickas, chef för produktstrategi på NordVPN.

Vi installerade appen och efter att ha loggat in på vårt konto, via bekräftelse på mobilen, var det hela en smidig upplevelse. Det är bara att välja vilket lands servrar man vill logga in på. I snabbmenyn (dubbeltryck på hem-knappen) på Apple TV syns nu om man har en osäker anslutning eller använder VPN.

Att det fungerade bekräftades av att det bara var när vi valde Sverige som vi kunde strömma filmer från SVT Play, något som kan vara praktiskt om man är utomlands.

NordVPN finns på App Store.

Läs också Appar dammsuger din mobil på info Närmare 87 procent av Android-appar och 60 procent av iOS-appar vill få tillgång till funktioner utan anledning.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen