TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nothing lanserar smartphone i sommar

Nothing phone (1) utrustas med Snapdragon-processor och kommer att köras på företagets egen Nothing OS-plattform.

forfatter
Publicerad 2022-03-24 - 08:48

Svensk-kinesiska Carl Pei grundade populära OnePlus tillsammans med kinesiska Pete Lau, men 2020 lämnade Pei OnePlus och grundade istället företaget Nothing som från början har fokuserat på att utmana marknaden och återställa entusiasmen för teknikprodukter.

Företagets första produkt, de trådlösa öronpropparna Nothing Ear (1), kom med en innovativ transparent design till ett bra pris, men ansågs av många användare som en slags uppvärmning. När allt kommer omkring, skulle inte Carl Pei verkligen vilja återvända till sina rötter och lansera ännu ett nytt smartphonemärke?

Läs också Nothing – inget eller något? Sällan har väl ett par stackars små trådlösa hörlurar varit så i spot-light som Nothing Ear (1).

Rätt och riktigt. Nothing är på väg med en mobil, bekräftade företaget igår i samband med en virtuell presentation, där det också avslöjades att Nothing hittills har samlat in över 144 miljoner US-dollar i investeringar och har hittills vuxit till 300 anställda i sex olika länder.

Nothing phone (1) är namnet på den nya mobilen, som inte bara ska bli en smartphone, utan ingången till ett nytt ekosystem av produkter som omfattar både Nothings egna produkter och produkter från andra stora tillverkare på marknaden, lovade Carl Pei under presentationen, där han också konstaterade att Nothings ambition är att skapa en riktig konkurrent till Apples slutna ekosystem.

Nothing phone (1) kommer att baseras på en Snapdragon-processor från Qualcomm, förklarade Carl Pei i samband med dagens presentation. (Foto: Peter Gotschalk)

Den nya mobilen kommer att köras på en Snapdragon-plattform från Qualcomm, medan operativsystemet kommer vara en anpassad version av Android, som mycket passande fått namnet Nothing OS.

Nothing OS bygger på de bästa egenskaperna hos ren Android och destillerar operativsystemet till enbart det väsentliga, där varje byte har ett syfte, försäkrar Nothing i ett pressmeddelande som landade i inkorgen precis innan presentationen.

Carl Pei pratar om Nothing OS. (Foto: Peter Gotschalk)

Carl Pei visade under presentationen exempel på olika element och förklarade att Nothing OS är designat för att vara ett sammanhängande gränssnitt, där hårdvaran integreras sömlöst med mjukvaran genom skräddarsydda typsnitt, färger, grafiska element och ljud.

En första förhandsvisning av Nothing OS kommer att vara tillgänglig via dess launcher, som kommer att vara tillgänglig för nedladdning på utvalda smartphonemodeller från april.

Detaljer om Nothing phone (1) kommer att tillkännages under de kommande månaderna.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Bäst iPad Air hittills Apples senaste iPad Air gör nästan att iPad Pro får svårt att hävda sig som bästa surfplattan på marknaden. Tyvärr bygger skärmen fortfarande på gammal teknik.
En era är över 21 års iPod-historia har nått vägs ände. Apple tillverkar inga fler iPod Touch.
Sony lanserar ny toppmobil för entusiaster Den nya Android-mobilen satsar extra mycket på video och foto.
Bli en bättre golfspelare Garmin vill hjälpa dig toppa formen på golfbanan.
Så här testar du Nothings nya gränssnitt Nothing phone (1) kommer först i sommar, men intresserade kan prova det nya användargränssnittet för Android redan nu. Läs hur här.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend