Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

MWC 2024: OnePlus lanserar smartklocka med Google Wear OS 4.0

OnePlus Watch 2 ska hålla i upp till 100 timmar.

Av / 2024-02-26 - 16:36
MWC 2024: OnePlus lanserar smartklocka med Google Wear OS 4.0

Enligt OnePlus ska man både kunna äta kakan och ha den kvar. Åtminstone när det gäller den nya OnePlus Watch 2, som erbjuder en komplett uppsättning Google-appar och tränings- och hälsoövervakning, men ändå ska hålla dubbelt så länge som de flesta andra smartklockor på marknaden innan man behöver sträcka sig efter laddaren.

Upp till 100 timmar, lovade OnePlus på Mobile World Congress i Barcelona när den nya smartklockan lanserades. Hemligheten bakom den långa batteritiden är förmodligen OnePlus egenutvecklade Dual-Engine Architecture. OnePlus Watch 2 har två processorer under urtavlan, Snapdragon W5 och BES 2700 MCU, där den förra kör Google Wear OS 4.0 och den senare kör ett realtids-operativsystem som tar hand om enkla uppgifter som körs i bakgrunden.

OnePlus Watch 2
OnePlus Watch 2 presenterade på Mobile World Congress i Barcelona. (Foto: Peter Gotschalk)

Vi har gjort betydande uppdateringar av Wear OS hybridgränssnitt för att stödja nya funktioner som körs på OnePlus Dual-Engine-arkitektur, säger John Renaldi, Senior Director of Product and Design, Wear OS by Google.

Genom detta samarbete växlar OnePlus Watch 2 sömlöst mellan den strömsnåla och den högpresterande motorn för att leverera en funktionsrik, premium smartwatch-upplevelse med optimerad batteritid, fortsätter han.

Och det är tack vare denna speciella tekniska lösning, samt klockans 500 mAh-batteri, som OnePlus Watch 2 ska kunna användas i upp till 100 timmar, sa OnePlus i Barcelona.

Träning och hälsa

OnePlus Watch 2 levereras med över 100 olika aktiviteter som stöder allt från badminton till skidåkning. Och att gå ut med hunden är också en aktivitet!

Smartklockan kan också övervaka användarens sömn på natten, och konstant övervakning av hjärtfrekvensen ger användaren insikt i hur stressad man är vid varje given tidpunkt.

Alla tränings- och hälsofunktioner synkroniseras med mobiltelefonen via OHealth-appen, som också används med många Oppo-produkter.

Google Wear OS 4.0

Till skillnad från OnePlus första smartklocka, OnePlus Watch, stöder efterföljaren Wear OS 4.0, vilket innebär att OnePlus Watch 2 är helt integrerad med alla Google-appar, inklusive Maps, Wallet, Calendar och Google Assistant.

OnePlus Watch 2
OnePlus Watch 2 är den första smartklockan från OnePlus med Google Wear OS. (Foto: Peter Gotschalk)

Det innebär också att OnePlus Watch 2 fungerar sömlöst med alla Android-baserade mobiler – inte bara mobiler från OnePlus

Design

Om man gillar design och estetik är det ingen tvekan om att OnePlus Watch 2 är en utmärkt accessoar om man redan äger en OnePlus-mobil.

Utseendet är inspirerat av designspråket i OnePlus 12-serien, och klockan har en urtavla i 2,5D safirglas, medan själva klockan är tillverkad i rostfritt stål. Den kan fås i färgerna Black Steel och Radiant Steel.

Läs också OnePlus 12 går ett steg längre OnePlus 12 har mycket att leva upp till. Lyckligtvis lever den – nästan – upp till förväntningarna.

OnePlus Watch 2 är både IP68-certifierad och stöt- och vattentålig enligt MIL-STD-810H och 5ATM-standarderna.

OnePlus Watch 2
OnePlus Watch 2 fås bl.a. i färgen Black Steel. (Foto: Peter Gotschalk)

Pris och tillgänglighet

OnePlus Watch 2 kan förbeställas nu och kommer att finnas tillgänglig i butik i början av mars till ett rekommenderat pris på 3 990 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen