Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Motorola Edge 40 blir både tuff och läcker

Edge 40-familjen utökas med ny mellanklass-mobil.

Av / 2023-05-04 - 15:32
Motorola Edge 40 blir både tuff och läcker

Ordningsföljden är förvånande, eftersom Motorola Edge 40 Pro lanserades redan i början av april, och en efterträdare till den utmärkta Motorola Edge 30 Ultra har vi inte ens hört rykten om ännu.

I stället är det nu standardmodellens tur i Motorola Edge 40-serien, som väl egentligen borde ha varit först i ordningen.

Hur som helst har Motorola idag presenterat den nya Edge 40, som är en betydande uppgradering jämfört med förra årets, Motorola Edge 30. Men den har också blivit cirka 1 700 kronor dyrare.

Liksom fler och fler tillverkare har Motorola valt en systemkrets från MediaTek – nämligen Dimensity 8020 – för Edge 40, och det ska bli intressant att se om den är bättre än förra årets Snapdragon 778G+. Vi förväntar oss inte att den nya processorn kommer att göra någon stor skillnad.

Motorola Edge 40
Angeånde kameran lovar Motorola att Ambient Light Sensor omedelbart ställer in exponeringen, så att fotografer behöver inte oroa sig för att missa speciella stunder när de slår på kameran. All-pixel fokus ger är mer exakt i alla ljusförhållanden, garanterar tillverkaren. (Foto: Motorola)

Det gör i gengäld det större batteriet – nu 4400 mAh – som tillsammans med en ny snabbladdare på 68W borde göra livet betydligt enklare för användarna. Trådlös laddning (15W) stöds också.

Motorola Edge 40 har också en kantlös 6,55″ pOLED-skärm med Full HD+ upplösning, HDR10+ och en uppdateringsfrekvens på 144Hz. Liksom Edge 30 har Motorola Edge 40 också två kameralinser, nämligen f/1.4 vidvinkel på 50 Mp med OIS och en 13 Mp f/2.2 ultravidvinkel på 120°. Selfiekameran är 32 Mp.

Läs också Maximala muskler till minimalt pris I skrivande stund är Motorola Edge 30 Pro den snabbaste Android-mobilen på marknaden, och priset är nästan oslagbart.

Mobilen är med sina 7,58 mm ganska tunn, men Motorola lovar ändå att den tack vare sin IP68-certifiering ska tåla att utsättas för lite av varje, både sandstranden och ett dopp i badkaret i alla fall.

Skärmen och baksidan sitter ihop med en precisionsskuren, sandblästrad aluminiumram, och telefonen finns i två olika versioner med en baksida av veganskt läder (i färgerna Eclipse Black och Nebula Green) och akryl (i färgen Lunar Blue).

Pris och tillgänglighet

Motorola Edge 40 kommer att finnas tillgänglig från och med 22 maj. Modellen har 5G, Android 13, samt 8 GB minne och 256 GB inbyggt lagringsutrymme. Det rekommenderade priset är 6 700 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

1 reaktion på ”Motorola Edge 40 blir både tuff och läcker”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen