Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Mellanklass med superkrafter

Motorola One Vision har en 6,3-tums skärm i 21:9-format samt specifikationer och kamerafunktioner som i mycket dyrare modeller.

Av / 2019-05-17 - 08:43
Mellanklass med superkrafter

Motorola kan inte konkurrera med Apple, Huawei, OnePlus eller Samsung när det gäller de allra lyxigaste toppmodellerna. Däremot håller den före detta amerikanska mobiltillverkaren, som numera ägs av kinesiska Lenovo, på att etablera sig som Kungen av mellanklassen. Inte minst med en mobil som Motorola moto G7 Plus, som vi testade för en dryg månad sedan.

I och med lanseringen av Motorola One Vision, som bara kostar 3 300 kronor, tänker Motorola befästa sin position på marknaden.

One Vision har funktioner och specifikationer som man annars bara hittar i mycket dyrare modeller. 6,3-tumsskärmen med Full HD+-upplösning (2520 x 1080 pixlar) har i 21:9 CinemaVision-format, som vi bara sett i de nya Xperia-modellerna från Sony, inklusive Xperia 10 Plus. Det betyder att Motorola One Vision är lite mer avlång än de flesta andra mobiltelefoner, inklusive sin egen föregångare, Motorola One.

Kamera

I stället för ett jack överst har telefonen ett ”hål” i skärmen för frontkameran med 25 Mp, f/2,0.

Huvudkameran har två linser, en med 48 Mp och en djupsensor med 5 Mp. Quad Pixel-tekniken kombinerar fyra pixlar till en 1,6 μm stor pixel. På så sätt får sensorn bättre ljuskänslighet och resultatet blir bilder med 12 Mp men bättre skärpa och ljusstyrka, enligt Motorola.

Den bakre kamerans 48 Mp-sensor har optisk bildstabilisering (OIS) och ett nytt Night Vision-läge. OIS gör bilden mindre suddig och Night Vision fångar upp de delar av motivet som det mänskliga ögat inte kan registrera för att få fram ännu fler detaljer i bilder som tas i svagt ljus.

Motorola One Vision har en 6,3-tums skärm i Full HD+-upplösning och 21: 9-format, vilket gör den lite mer avlång än de flesta andra telefoner. Foto: Motorola
Motorola One Vision har en 6,3-tums skärm i Full HD+-upplösning och 21: 9-format, vilket gör den lite mer avlång än de flesta andra telefoner. Foto: Motorola

Övriga specifikationer

Den åttakärniga processorn är en Exynos 9609 från Samsung och minnet är 4 GB RAM plus 128 GB som kan byggas ut till 512 GB med microSD-kort. Mobilen har Dual SIM, men man måste välja om man ska använda två SIM-kort eller ett SIM-kort och ett microSD-kort.

Operativsystemet är Android 9 Pie i den så kallade Android One-versionen, som är en helt ren version av Android som uppdateras minst en gång i månaden.

One Vision har ett batteri på 3 500 mAh och det ingår en 15-watts TurboPower-laddare som enligt Motorola ska kunna ger 7 timmars ström på bara 15 minuter.

Pris

Alla som förbokar Motorola One Vision får ett par Motorola Vervebuds 500 True Wireless In Ear-hörlurar inklusive laddfodralet Charging Case, värde 1 000 kronor. Erbjudandet gäller fram till 2 juni.

Motorola One Vision kommer till butikerna 3 juni.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen