Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Lenovo Tech World med böjbar mobil och fiffiga AI-funktioner

På Lenovos årliga teknikevent visade Motorola upp hårdvarukoncept och hjälpsam mjukvara

Av / 2023-10-28 - 15:29
Lenovo Tech World med böjbar mobil och fiffiga AI-funktioner

På årets Lenovo Tech World var det en rad talare som berättade om Lenovos forskning och vilka intressanta områden man kommer ägna sig åt framöver. Mycket handlade så klart om AI, men dotterföretaget Motorola visade också upp en ögonöppnande nyhet inom hårdvara.

Foto: Lenovo

Det handlade om en FHD+ POLED-skärm som kan böjas och formas utefter vad man ska använda den till. I platt läge är 6,9-tums skärmen en helt vanlig Android-upplevelse. Men böjer man nederdelen blir det till ett ställ och då anpassar sig gränssnittet till den återstående 4,6-tums skärmen. Perfekt på skrivbordet för att visa notiser.

Foto: Christopher Dilts / Motorola

Ska man däremot ge sig ut på sommaren kanske man inte har några lämpliga fickor att stoppa mobilen i. Inga problem, då är det bara att böja mobilen helt och bära den som ett armband. Då fungerar den återstående skärmytan precis som på den yttre skärmen på den vikbara mobilen Motorola Razr.

Mobila AI-funktioner

Motorola har länge haft fiffiga funktioner i sina mobiler och deras MotoAI fortsätter att utvecklas för att lära sig hur du använder mobilen och hjälpa dig. Den kommer att kunna svara på frågor du har, skriva utkast till meddelanden, schemalägga aktiviteter och liknande. En fördel är att dina data inte lämnar enheten utan bearbetningen görs direkt i mobilen.

Några funktioner de också jobbar på är en dokumentskanner som tar bort skrynklor och skuggor så att du får en renare bild att använda i dokumentation och bokföring.

En annan funktion ska hjälpa dig att sammanfatta långa chattar, mejl och rapporter och ge dig en snabb uppfattning om det viktigaste de innehöll.

Foto: Lenovo

Man visade även en funktion som snabbt kan anonymisera skärmbilder från sociala media så att man inte av misstag hänger ut någon på nätet.

 

Läs mer på Tech World

Läs också:

MWC 2023: Motorola visar utrullningsbar skärm

Det är ny teknik på väg för mobilanvändare. Till exempel smartphones med dynamisk storlek på skärmen.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Ljud & Bild
Rulla till toppen