Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

MWC 2023: Motorola visar utrullningsbar skärm

Det är ny teknik på väg för mobilanvändare. Till exempel smartphones med dynamisk storlek på skärmen.

Av / 2023-02-26 - 14:17
MWC 2023: Motorola visar utrullningsbar skärm

Mobiltillverkarna kämpar för att vara relevanta i en tid där smartphones är till förväxling lika.

Inte minst Samsung och Motorola har de senaste åren försökt sig på mobiler med en ny vikbar formfaktor. Här tänker vi på produkter som Samsung Galaxy Z Fold 4, Samsung Galaxy Z Flip 4 och den helt nya Motorola Razr 2022, som i skrivande stund helt klart är den bästa flip-mobilen på marknaden.

Läs också Kungen av vikmobiler är tillbaka Tredje gången gillt, visar Motorola Razr 2022. Äntligen lever Motorolas hopfällbara mobil upp till sin ikoniska föregångare.

Men efter flera år av coronapandemin har konsumenternas intresse för att köpa nya elektronikprodukter avtagit kraftigt. Naturligtvis spelar hög inflation med stigande energipriser också en viktig roll.

Så nu är goda råd dyra för elektroniktillverkarna, som verkligen måste fundera ut nya koncept som kan skapa entusiasm bland konsumenterna.

På den stora, årliga mobilmässan i Barcelona, Mobile World Congress, fick vi se en konceptmobil från den kinesiska mobiltillverkaren Motorola. Konceptmobilen har inget officiellt namn, men den ger oss en glimt av vad som händer på utvecklingsavdelningen för det Lenovo-ägda mobilmärket.

På mässans första dag hade Motorola en smartphone med en flexibel OLED-skärm som kan rullas in och ut efter behov.

Fördelen är naturligtvis att själva enheten tar mindre plats i handen och i fickan, medan skärmen rullas ut när du behöver en större skärm.

Det görs till och med automatiskt. Om du till exempel vill titta på en YouTube-video i helskärmsformat eller om du behöver skriva ett e-postmeddelande och behöver utrymme för tangentbordet.

Motorolas konceptmobil kan du se i videorna i den här artikeln. Huruvida den någonsin kommer att lanseras kommersiellt är en öppen fråga som Motorola inte ville svara på.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Billigare Galaxy Watch

Huaweis efterträdare återvänder

Nu är Gemini Nano för Pixel 8 här

Nu ska budgetmobilerna bli läckra

Var det allt, Apple?

Apples årliga mjukvaru-uppdatering

Skärmljus inte så illa för din sömn

Gemini-appen på svenska

Samsungs smartklockor får artificiell intelligens

57 procent av Googles mobilkunder kommer att byta

Rykte: iOS 18 kommer att få AI-genererade Emojis och ChatGPT-partnerskap

Med M4-chippet börjar Apples slutspurt i AI-racet

Rulla till toppen