Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Kundtillfredsställelsen med Samsung Galaxy S24 når nya höjder

För första gången passerar en Galaxy-mobil senaste iPhone-modellen i kundundersökningen.

Av / 2024-02-15 - 15:45
Kundtillfredsställelsen med Samsung Galaxy S24 når nya höjder

Kriget om mobilkunderna har länge stått mellan Samsung och Apple. Det amerikanska företaget har dock i åratal haft mer nöjda kunder än det sydkoreanska. Men i den senaste undersökningen från produktrekommendations-sajten PerfectRec är siffrorna för första gången de omvända.

Så länge de fört statistik har iPhone alltid legat i topp och Galaxy S 10–12 procent lägre i kundnöjdhet. Men i år har plötsligt toppbetygen för Galaxy S24 ökat med otroliga 16 procent och Galaxy S24 Ultra ökat med 6 procent jämfört med förra årets S23-serie. Samtidigt har iPhone 15 droppat en procent jämfört med iPhone 14, och Pro Max dykt med 8 procent jämfört med förra årets modell.

Grafik: PerfectRec

Företaget har dammsugit Google-recensioner efter kundbetyg från amerikanska handlare som Best Buy, Verizon och AT&T. De tittar sedan på hur stor procent av kunderna som ger en viss mobilmodell 5/5 stjärnor i betyg. Deras statistik är baserad på 177 000 Galaxy S-recensioner sedan 2020 och 140 000 iPhone-recensioner sedan 2019. För denna undersökning är siffrorna dock endast baserade på ett par tusen recensioner av S24.

PerfectRec reserverar sig för att siffrorna kan komma att ändra sig, då tidiga iPhone-köpare ofta är teknikentusiaster som är mer kritiska än den genomsnittliga kunden. Med tid brukar omdömena bli bättre. De pekar även på att Apple-kunder och Galaxy-kunder kan vara olika kundgrupper som beter sig annorlunda.

Källa: PerfectRec

Läs också:

Galaxy AI ger Samsung Galaxy S24-mobiler helt nya möjligheter

Med artificiell intelligens kan Samsungs nya Galaxy-smartphones göra saker som de aldrig har kunnat göra förut. Få överblicken här.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen