Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Kommande laddare från Anker lika snabba som Apples

Anker säger att deras kommande Qi2-produkter laddar nyare iPhone-modeller med fulla 15 watt.

Av / 2023-12-12 - 14:49
Kommande laddare från Anker lika snabba som Apples

Qi-standarden som gjorde att trådlös laddning för mobiler funkade för alla Android-märken är nu 15 år gammal. Under tiden har Apple lanserat sin, naturligtvis, inte riktigt kompatibla Magsafe-standard. Tekniken är snarlik men använder magneter för att se till att laddaren och mobilen är perfekt placerade för optimal laddning, samt att de utbyter information med varandra.

Men efter åratal av förhandlingar är nu äntligen Qi2-standarden på väg att införas på bred front. Förvånande nog har Apple bidragit med sin magnet- och säkerhetsteknik så i framtiden ska alla märken kunna använda varandras trådlösa laddare. Men de flesta har nog varit lite skeptiska till om Apple skulle släppa på full laddstyrka med tredjepartsladdare.

Läs också Ladda trådlöst hemma och borta En teleskopisk skrivbordsladdare och en hopfällbar trådlös laddare för alla dina Apple-prylar

Anker är, tillsammans med Belkin, de första stora tillverkarna som fått laddningsprodukter godkända och som alltså är på väg ut på marknaden. De bekräftar nu till The Verge att deras kommande MagGo-produkter inte är begränsade till 7,5 watt utan kommer ge fulla 15 watt, precis som Apples egna laddare.

De nya iPhone 15-modellerna stöder Qi2-laddning redan från start, och med den nysläppta iOS 17.2-uppdateringen får även iPhone 13 och iPhone 14 stöd för Qi2. Troligen med undantag för iPhone 13 mini som aldrig stött mer än 12 watt.

Foto: Anker

Anker har inte avslöjat detaljer om de nya laddarna, mer än att vi kan vänta oss en powerbank med bordsställ (huvudbilden), bordsladdare för iPhone, Apple Watch och Airpods (likt bilden ovan), en enklare laddplatta och en bordsladdare för skrivbordet (likt bilden nedan).

Foto: Anker
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen