Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Kommande laddare från Anker lika snabba som Apples

Anker säger att deras kommande Qi2-produkter laddar nyare iPhone-modeller med fulla 15 watt.

Skrivet av / 2023-12-12 - 14:49
Kommande laddare från Anker lika snabba som Apples

Qi-standarden som gjorde att trådlös laddning för mobiler funkade för alla Android-märken är nu 15 år gammal. Under tiden har Apple lanserat sin, naturligtvis, inte riktigt kompatibla Magsafe-standard. Tekniken är snarlik men använder magneter för att se till att laddaren och mobilen är perfekt placerade för optimal laddning, samt att de utbyter information med varandra.

Men efter åratal av förhandlingar är nu äntligen Qi2-standarden på väg att införas på bred front. Förvånande nog har Apple bidragit med sin magnet- och säkerhetsteknik så i framtiden ska alla märken kunna använda varandras trådlösa laddare. Men de flesta har nog varit lite skeptiska till om Apple skulle släppa på full laddstyrka med tredjepartsladdare.

Läs också Ladda trådlöst hemma och borta En teleskopisk skrivbordsladdare och en hopfällbar trådlös laddare för alla dina Apple-prylar

Anker är, tillsammans med Belkin, de första stora tillverkarna som fått laddningsprodukter godkända och som alltså är på väg ut på marknaden. De bekräftar nu till The Verge att deras kommande MagGo-produkter inte är begränsade till 7,5 watt utan kommer ge fulla 15 watt, precis som Apples egna laddare.

De nya iPhone 15-modellerna stöder Qi2-laddning redan från start, och med den nysläppta iOS 17.2-uppdateringen får även iPhone 13 och iPhone 14 stöd för Qi2. Troligen med undantag för iPhone 13 mini som aldrig stött mer än 12 watt.

Foto: Anker

Anker har inte avslöjat detaljer om de nya laddarna, mer än att vi kan vänta oss en powerbank med bordsställ (huvudbilden), bordsladdare för iPhone, Apple Watch och Airpods (likt bilden ovan), en enklare laddplatta och en bordsladdare för skrivbordet (likt bilden nedan).

Foto: Anker

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil

Slut på webappar på hemskärmen

Returerna ökar för Vision Pro

Kunder rekordnöjda med Galaxy S24

Sömnapné-varning i Samsung Health

Populär smartklocka från Huawei blir grön

Är detta slutet för Nokia?

Apple Vision Pro – Här är recensenternas dom!

5G för alla!

Honors tunna vikmobil kommer hit

Stora förändringar på gång för iOS, Safari och App Store - och Fortnite kommer tillbaka!

Nej, Samsung Galaxy S22 kommer inte att få nya AI-funktioner

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen