Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Huaweis exklusiva äventyrsklocka närmar sig Skandinavien

Nu lanseras Huawei Watch Ultimate i Finland vilket gör det mer troligt att den kommer börja säljas här snart.

Skrivet av / 2023-04-03 - 08:01
Huaweis exklusiva äventyrsklocka närmar sig Skandinavien

Huawei Watch Ultimate är en smartklocka i klassisk design med exklusiva material och funktioner för dykning och bergsklättring.

Den har tidigare lanserats i ”Europa” men inget har nämnts om de nordiska länderna. Idag avslöjar dock Huawei att klockan kommer på den finländska marknaden. Därmed har det plötsligt blivit väldigt troligt att den också kommer släppas i resten av Norden.

Klockan är byggd i ett zirkoniumbaserat metallhölje, vilket vi annars hittar i lyxklockor. Det är 4,5 gånger starkare och 2,5 hårdare än rostfritt stål, vilket gör den lämplig för äventyr. Skärmen skyddas av safirglas och Voyage Blue-modellen har även ett armband i titan, som är lättare och tåligare än rostfritt stål.

Huawei Watch Ultimate Expedition Black och Ultimate Voyage Blue (Foto: Huawei)

Gjord för äventyr

Huawei Watch Ultimate är osedvanligt lämplig för dykning då den tål djup ned till 100 meter, vilket kan jämföras med Apple Watch Ultra som klarar 40 meter. Den är faktiskt testad för 110 meters djup i 24 timmar(!). Klockan har fyra dyklägen, inklusive Bühlmanns dekompressionsalgoritm som övervakar dykdata.

Den har även ett expeditionsläge där den med GNSS-positionering registrerar användarens rutt och kan leda denne tillbaka till startpunkten. Den mäter också blodsyre vilket är bra att hålla koll på vid bergsbestigning.

Foto: Huawei

Hälsokontroller

Klockan kan göra en EKG-analys, samt varna för oregelbunden hjärtfrekvens. Den övervakar SpO2, samt håller koll på stress och spårar sömnkvaliteten.

Huawei Watch Ultimate har en batteritid på upp till två veckor, och kan snabbladdas till 25 procent batteri på bara 10 minuter.

Pris och tillgänglighet

Den finns i två utgåvor; Ultimate Voyage Blue och Ultimate Expedition Black.

Som tidigare nämnts kommer den nu till Finland och kommer kosta 799–949 euro.

 

Läs också:

Huawei Watch 3 Pro

Tungviktaren

En smart träningsklocka med ett eget operativsystem. Kan bli hur intressant som helst. Eller?

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Apples Min Bildström läggs ner

Chipolo Point är spårningsbrickan för Android-mobiler

Inbyggd dashcam i Pixel?

Nya Garmin-hjälpmedel för jakt

Bättre hjärtkoll med Galaxy Watch

Skapa video och musik på iPaden

Rulla till toppen