Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Huawei skjuter upp sin vikbara 5G-mobil

Huawei Mate X blir försenad till efter sommaren. Dessutom är det fullt möjligt att den vikbara mobilen kör Huaweis eget Hongmeng-operativsystem i stället för Android.

Av / 2019-06-14 - 14:53
Huawei skjuter upp sin vikbara 5G-mobil

Samsung var den första stora mobiltillverkaren som presenterade en hopfällbar mobiltelefon, Samsung Galaxy Fold. Men i slutet av april var den sydkoreanska elektronikjätten – efter stora problem med den hopfällbara skärmen – tvungna att krypa till korset och skjuta upp lanseringen på obestämd framtid.

Huawei har sina egna problem att hantera för tillfället, på grund av bojkotten de är utsatta för av den amerikanska regeringen. Och nu har det kinesiska företaget dessutom erkänt att de också har svårigheter med att få skärmen på deras vikbara mobil, Huawei Mate X, att fungera optimalt. Det skriver Wall Street Journal.

Huawei Mate X presenterades på Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari ​​och den nya 5G-telefonen skulle ha dykt upp i butikerna nu i juni.

Huawei tänker inte förstöra sitt goda namn och rykte

En talesman för Huawei säger till US CNBC att Huawei har blivit ”mer försiktiga” efter att Samsung fick så stora problem med sin Galaxy Fold:

”Vi vill inte lansera en produkt som förstör vårt rykte.”

Han betonar dock att han är övertygad om att Huawei kommer att kunna leverera mobiltelefonen till kunderna och tillägger att den sannolikt kommer att köra Android trots den amerikanska bojkotten av det kinesiska företaget.

Huaweis Android-alternativ heter Hongmeng

Huawei Mate X utvecklades och presenterades nämligen innan den amerikanska bojkotten trädde i kraft, som bland annat förhindrar Huawei från att samarbeta med Google om Android-operativsystemet. Men skulle Mate X mot förmodan inte kunna släppas med Android så är Huawei beredda med en Plan B, skriver Reuters.

Det kinesiska mobilmärket har länge arbetat med ett eget alternativ till Android. Det nya operativsystemet heter Hongmeng och har registrerats som ett varumärke i ett antal länder, bland annat Kambodja, Kanada, Nya Zeeland, Peru och Sydkorea. Huawei har dessutom planer på att registrera Hongmeng i upp till nio olika europeiska länder, enligt Reuters. Det är dock möjligt att operativsystemet kommer att heta Ark OS i Europa.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

0
Rulla till toppen