Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Här är Microsofts nya Surface-produkter

Vi har besökt Microsoft i Berlin och tittade närmare på Surface Laptop 3, Pro 7 och Pro X samt Microsofts första in-ear-öronproppar, Surface Earbuds. Och så fick vi se ett par Surface Duo och Neo. På behörigt avstånd.

Skrivet av / 2019-10-21 - 17:23
Här är Microsofts nya Surface-produkter

2 oktober avslöjade Microsoft de senaste bärbara datorerna och Windows-surfplattorna i Surface-serien. Dessutom visade Seattle-företaget helt nya produkttyper, bland annat in-ear-hörlurarna Surface Earbuds samt Surface Duo och Surface Neo, som är en Android-baserad mobil med två skärmar respektive en Windows-surfplatta som också har två skärmar.

Chief Product Officer Panos Panay visar upp Windows 10-baserade Microsoft Surface Neo med dubbla skärmar. Foto: Peter Gotschalk

De två sistnämna produkterna kommer inte förrän om ett år, men visades upp under rubriken ”Meet the Makers” i dag på ett pressevenemang i Berlin, där Microsoft också presenterade de nya Surface-produkterna som går att köpa redan från 19 november i år.

Innan vi fick pilla på de nya Surface-produkterna var media inbjudna till en paneldebatt med skaparna av de nya Surface-modellerna, bland annat Panos Panay, som är Chief Product Officer för Surface och som även presenterade produkterna vid lanseringen den 2 oktober i New York.

”Hårdvara blir ett av Microsofts primära affärsområden”, sade han från scenen i Microsofts lilla auditorium och medgav att han inte själv skulle ha trott det för fem år sedan.

Och att Microsoft anno 2019 skulle fresta med en Android-baserad mobil med två skärmar – Surface Duo – var det knappast någon som skulle ha gissat för fem år sedan. Men där var den. Uppe på scenen tillsammans med Panos Panay, som tjänstvilligt visade upp miraklet men som inte ville ge oss särskilt många detaljer.

Därför Surface Duo och Surface Neo dubbla skärmar

Som nämnts ovan släpps både Surface Duo och Surface Neo inte förrän i november 2020, så Panos Panay ville varken avslöja om Surface Duo kommer i en 5G-version eller berätta något om exempelvis kameran, däremot ville han gärna förklara varför Microsoft har valt en konstruktion med två separata skärmar.

Panos Panay från Microsoft ville inte berätta om Android-mobilen Surface Duo får 5G, men förklarade däremot varför både Duo och Neo har dubbelskärm. Foto: Peter Gotschalk

”Det är helt enkelt lättare för de flesta människor att dela upp saker. Vi har observerat bland många användare, både privata och i organisationer, att människor gillar att arbeta med två skärmar. Även hellre än att arbeta med en enda stor skärm. Det är den principen vi har överfört till Surface Duo och Neo”, förklarade han innan han visade upp de kommande produkterna från scenen. På håll, vi fick inte lov att röra vid dem.

Vi har provat Surface Earbuds

Det fick vi däremot göra med produkterna som släpps nästa månad. Microsoft Surface Laptop 3, Surface Pro 7, Surface Pro X och Microsofts första in-ear-hörlurar, Surface Earbuds, var redo att fotograferas och provas efter paneldebatten.

Vi fick också lyssna på de kommande helt trådlösa in-ear-öronpropparna Surface Earbuds.

Till en början har Microsoft Surface Earbuds bara röststyrning i USA. Foto: Microsoft

Ljudet var riktigt klart och imponerande dynamiskt, men huruvida Microsofts beslut att inte utrusta öronpropparna med ANC (automatisk brusreducering) är det rätta får ett riktigt test utvisa. Hur som helst har Surface Earbud både touch- och röststyrning, plus att man ska kunna komma åt information från olika Office-program, bland annat kalender och e-post, från lurarna. Till att börja med dock bara i USA. Vi vet därför ännu inte om Surface Earbuds kommer att släppas på den skandinaviska marknaden.

SurfaceEarbuds-1920x1080 SurfaceLaptop3_med_alcantara-1920x1080 SurfaceLaptop3_uden_alcantara-1920x1080 SurfacePro7-1920x1080 SurfaceProX-1920x1080 SurfaceProX_med_pen-1920x1080
<
>
Microsoft Surface Pro X är bara 5,33 mm tunn och väger 762 g. Microsoft har samarbetat med Qualcomm, som annars tillverkar Snapdragon-processorer till mobiler, och skapat en ny processor, Microsoft SQ1, som kör Surface Pro X. Foto: Peter Gotschalk

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Får din gamla Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi + Leica = sant

Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil

Slut på webappar på hemskärmen

Returerna ökar för Vision Pro

Kunder rekordnöjda med Galaxy S24

Sömnapné-varning i Samsung Health

Populär smartklocka från Huawei blir grön

Är detta slutet för Nokia?

Apple Vision Pro – Här är recensenternas dom!

5G för alla!

Honors tunna vikmobil kommer hit

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen