Här är Microsofts nya Surface-produkter

Vi har besökt Microsoft i Berlin och tittade närmare på Surface Laptop 3, Pro 7 och Pro X samt Microsofts första in-ear-öronproppar, Surface Earbuds. Och så fick vi se ett par Surface Duo och Neo. På behörigt avstånd.
Annons
Annons
forfatter

2 oktober avslöjade Microsoft de senaste bärbara datorerna och Windows-surfplattorna i Surface-serien. Dessutom visade Seattle-företaget helt nya produkttyper, bland annat in-ear-hörlurarna Surface Earbuds samt Surface Duo och Surface Neo, som är en Android-baserad mobil med två skärmar respektive en Windows-surfplatta som också har två skärmar.

Chief Product Officer Panos Panay visar upp Windows 10-baserade Microsoft Surface Neo med dubbla skärmar. Foto: Peter Gotschalk

De två sistnämna produkterna kommer inte förrän om ett år, men visades upp under rubriken ”Meet the Makers” i dag på ett pressevenemang i Berlin, där Microsoft också presenterade de nya Surface-produkterna som går att köpa redan från 19 november i år.

Innan vi fick pilla på de nya Surface-produkterna var media inbjudna till en paneldebatt med skaparna av de nya Surface-modellerna, bland annat Panos Panay, som är Chief Product Officer för Surface och som även presenterade produkterna vid lanseringen den 2 oktober i New York.

”Hårdvara blir ett av Microsofts primära affärsområden”, sade han från scenen i Microsofts lilla auditorium och medgav att han inte själv skulle ha trott det för fem år sedan.

Och att Microsoft anno 2019 skulle fresta med en Android-baserad mobil med två skärmar – Surface Duo – var det knappast någon som skulle ha gissat för fem år sedan. Men där var den. Uppe på scenen tillsammans med Panos Panay, som tjänstvilligt visade upp miraklet men som inte ville ge oss särskilt många detaljer.

Annons

Därför Surface Duo och Surface Neo dubbla skärmar

Som nämnts ovan släpps både Surface Duo och Surface Neo inte förrän i november 2020, så Panos Panay ville varken avslöja om Surface Duo kommer i en 5G-version eller berätta något om exempelvis kameran, däremot ville han gärna förklara varför Microsoft har valt en konstruktion med två separata skärmar.

Panos Panay från Microsoft ville inte berätta om Android-mobilen Surface Duo får 5G, men förklarade däremot varför både Duo och Neo har dubbelskärm. Foto: Peter Gotschalk

”Det är helt enkelt lättare för de flesta människor att dela upp saker. Vi har observerat bland många användare, både privata och i organisationer, att människor gillar att arbeta med två skärmar. Även hellre än att arbeta med en enda stor skärm. Det är den principen vi har överfört till Surface Duo och Neo”, förklarade han innan han visade upp de kommande produkterna från scenen. På håll, vi fick inte lov att röra vid dem.

Vi har provat Surface Earbuds

Det fick vi däremot göra med produkterna som släpps nästa månad. Microsoft Surface Laptop 3, Surface Pro 7, Surface Pro X och Microsofts första in-ear-hörlurar, Surface Earbuds, var redo att fotograferas och provas efter paneldebatten.

Vi fick också lyssna på de kommande helt trådlösa in-ear-öronpropparna Surface Earbuds.

Till en början har Microsoft Surface Earbuds bara röststyrning i USA. Foto: Microsoft

Ljudet var riktigt klart och imponerande dynamiskt, men huruvida Microsofts beslut att inte utrusta öronpropparna med ANC (automatisk brusreducering) är det rätta får ett riktigt test utvisa. Hur som helst har Surface Earbud både touch- och röststyrning, plus att man ska kunna komma åt information från olika Office-program, bland annat kalender och e-post, från lurarna. Till att börja med dock bara i USA. Vi vet därför ännu inte om Surface Earbuds kommer att släppas på den skandinaviska marknaden.

Annons
SurfaceEarbuds-1920x1080 SurfaceLaptop3_med_alcantara-1920x1080 SurfaceLaptop3_uden_alcantara-1920x1080 SurfacePro7-1920x1080 SurfaceProX-1920x1080 SurfaceProX_med_pen-1920x1080
<
>
Microsoft Surface Pro X är bara 5,33 mm tunn och väger 762 g. Microsoft har samarbetat med Qualcomm, som annars tillverkar Snapdragon-processorer till mobiler, och skapat en ny processor, Microsoft SQ1, som kör Surface Pro X. Foto: Peter Gotschalk

 

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

Sony har i dag lanserat det senaste tillskottet i Xperia 10-serien. Den nya modellen är den första i serien som har 5G.
Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
Nu kan du leta reda på saker som inte är gjorda av Apple.
Nokias nya X-serie är skapad för att uppmuntra användare att behålla sina mobiltelefoner längre. Tre års garanti, säkerhetsuppdateringar och Android-uppdateringar ingår.
Lanserar bland annat nya tv-apparater med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 är en billig soundbar med Dolby Atmos-ljus som återges av diskreta högtalare på ovansidan.
Ny drivlina och flexibla utrustningspaket.
Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
Ännu en gång flyttas premiärerna för stora filmtitlar fram.
77 mils räckvidd, Burmester-ljudsystem och MBUX-infotainment. Garanterad en lyxbil av stora mått.
Creative lovar att SXFI Air Gamer passar alla tack vare både trådlöst och trådbundet ljud.
Sony uppdaterar sina flaggskepp.
Helt elektrisk version av X1.
För första gången på tio år petar AMD Ryzen ner Intel i nya gaming-datorer från Dell och Alienware.
Nu kan du leta reda på saker som inte är gjorda av Apple.
Harrison Ford-filmen från 1986 gör comeback som TV-serie.