Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Googles Pixel 8 får möjlighet till USB-skärm

Ägare av Google Pixel 8 och 8 Pro kommer snart att kunna använda den med en extern skärm via USB-porten.

Av / 2024-03-12 - 15:22
Googles Pixel 8 får möjlighet till USB-skärm

Googles Pixel-telefoner är bland de smartaste på marknaden. Antalet utmärkelser är ett bevis på det. Men när det kommer till att använda dem med en extern skärm i så kallat “Desktop mode” (eller DeX mode som Samsung kallar det) blir Google omsprungna av konkurrenter som Samsung, Asus och Motorola. Det är på väg att bli ändring på det.

I en kommande uppdatering av Android 14, som för närvarande är i betatestning, kommer möjligheten att ansluta en extern skärm via USB-C-porten att låsas upp.

Google Pixel 8 och Pixel 8 Pro har den hårdvara som krävs för att driva en extern USB-skärm (eller en HDMI-skärm via en adapterkabel). Men det har varit låst i mjukvaran. Nu rapporterar flera medier som har testat betaversionen att det nu finns möjlighet att ansluta externa skärmar.

Läs också Lika stark som sin storebror Google Pixel 8 är nästan den perfekta kompaktmobilen. Bara kamerasektionen skiljer den från toppmodellen.

Inledningsvis är det möjligt att spegla bilden på mobilskärmen till en extern skärm, enligt Android Authority. Huruvida detta innebär att tillgången till externa skärmar kommer att rullas ut med nästa funktionsuppdatering som kommer i juni, eller om det först kommer i Android 15, är en öppen fråga.

Längre fram i tiden förväntas möjligheten till ett riktigt skrivbordsläge, där telefonen tillsammans med skärmen, tangentbordet och musen beter sig som en dator, bli en möjlighet.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen