Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 11Delta

Nyhet

Google Tensor G5 som kommer 2025 blir helt egen design

Hittills har Google lutat sig på Samsung för att tillverka Tensor-kretsarna till Pixel-enheterna. Snart är det slut på det.

Skrivet av / 2023-07-08 - 14:00
Google Tensor G5 som kommer 2025 blir helt egen design

Det är ingen hemlighet att Google inte tillverkar sina egna systemkretsar. De första var snarare ett hopplock av vad som fanns tillgängligt. Något som har lett till medelmåttig prestanda och framför allt rapporter om mobiler som överhettas. De har naturligtvis en plan framöver om mer skräddarsydda systemkretsar och nu avslöjar en rapport vägen framåt.

Läs också Bildskön Pixel Pixel 7 Pro är Googles referensmobil, som visar hur Android 13 ska användas. Och nu finns den i Sverige.

Det är The Information som avslöjar att Google ursprungligen hade tänkt sig att nästa års Tensor G3 skulle vara en helt skräddarsydd systemkrets. Men den deadlinen har missats trots att man drog ner på ambitionerna. Man håller därför kvar vid Samsung som leverantör, men man byter enligt rapporten ut en mängd av deras komponenter med egna. ”Allt från kommuniktion och ljud, till bild- och grafikbehandling”.

Läs också Genialisk surfplatte-lösning Googles surfplatta överraskar oss med hur praktisk den är att använda och hur mycket mer användbar den blir med dockningsstationen.

Google har enligt rapporten tidigare i år lämnat över mycket av framtidens tillverkning till konkurrerande processortillverkaren TSMC. Målet är att 2025 ha hela tillverkningen där och att kunna använda sig av företagets ultramoderna 3-nanometers tillverkningsprocess. Processorn går under utvecklingsnamnet Laguna och ska enligt uppgift fokusera på energieffektivitet och AI, snarare än rå prestanda.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samsung Galaxy S23 Ultra vs. Samsung Galaxy S24 Ultra

Exklusiv dykarklocka från Withings

Gemini Nano i Google Pixel 8 Pro

OnePlus har lanserat OnePlus 12

Samsungs webbläsare för Windows

När får min Samsung-mobil Android 14?

Så blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro försenad

OnePlus 12 lanseringsdatum avslöjat?

Säkerhetsnivå: Nothing

Apple ger efter om SMS

Smidigare Apple-reseladdare

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen