Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Google öppnar godispåsen. Se allt live

Vad kommer vi att få se när Google lanserar ny hårdvara idag? Vi är självklart på plats, men du kan också hänga med på skärmen hemma.

Av / 2022-10-06 - 12:17
Google öppnar godispåsen. Se allt live

När Google lanserar hårdvara brukar det vara intressant. Och spänningen är extra hög inför dagens “Made by Google”-evenemang, där vi sannolikt kommer att få se några av de mest efterlängtade Google-prylarna.

Även om vi inte har fått veta något officiellt så har Google lyft slöjan såpass mycket att vi vågar anta att det kommer att handla om två Pixel-telefoner och Pixel Watch.

Google är främst kända som ett mjukvaruföretag, och de låter vanligtvis andra utveckla hårdvaran för sina mobila styrsystem Android och Android Wear. Dock finns ”referensmobilen” Pixel Phone. Men även om den har producerats i hela 11 modellgenerationer – med en helt ny modell vartannat år och en förbättrad “a”-version året därpå – har den aldrig varit officiellt tillgänglig i Skandinavien.  Detta kommer sannolikt att förändras från och med idag. Vi förväntar oss att det kommer att finnas två telefoner, Pixel 7 och lyxmodellen Pixel 7 Pro (med en bättre kamera och en större skärm). Ryktet säger att den kommer ha en “osynlig” selfiekamera bakom skärmen. Priserna blir i det övre premiumsegmentet.

Googles första smartklocka, Pixel Watch, lanseras också idag. (Skärmdump: Google)

Vi förväntar oss också att kunna få känna på smartklockan Pixel Watch, som vi skrev om i december förra året. Då var det ett rykte, men uppenbarligen ett rykte med substans. Åtminstone motsvarar bilderna från det tillfället vad vi nu har fått se i Googles teaservideo. Av båda kan vi se att det rör sig om en rund klocka med kantlös skärm och en design som är mer stilfull än sportig.

Lanceringsenventet är globalt och äger rum i huvudstäder över hela världen, där det klockan 16 svensk tid streamas från den officiella presentationen i USA.  Därför är det inte heller givet att alla produktnyheterna kommer att lanseras officiellt på alla marknader. Men vi sätter en slant på att skandinavien denna gång kommer att vara inkluderade. Det vore hög tid!

Vi kommer självklart att finnas med på plats när det händer. Men du kan själv se keynote-presentationen, som sänds live på (Google-ägda) YouTube:

Slutligen får vi också se en eller flera Nest smarta hem-produkter. Även om de inte presenteras förrän idag valde Google nämligen att lägga ut dem till försäljning i sin webbshop tidigare i veckan. Det är därför vi känner oss säkra på Wi-Fi 6E-routern Google Nest Wifi Pro. Om det kommer fler produkter får kvällen utvisa.

Håll ögonen öppna från klockan 16. Och läs mer på Ljud & Bild.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen