Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Google jobbar på en egen smartklocka

Google håller på att utveckla sin egen smartklocka för sitt Wear OS 3. Och det bör komma i början av 2022.

Av / 2021-12-07 - 08:20
Google jobbar på en egen smartklocka

Ska det stå Google på din nästa smartklocka? Google ligger redan bakom pryl-operativsystemet Wear OS, som inte minst används i Samsung Galaxy Watch, men de har aldrig gjort någon egen ”referens”-smartklocka. Förrän nu.

Enligt teknikwebbplatsen The Verge arbetar ett team hos Google med en helt ny smartklocka. Klockan utvecklas på Googles Pixel-avdelning, som ligger bakom Pixel-telefonerna. Detta är intressant eftersom Google redan äger ett annat företag som utvecklar smarta saker för handleden. Nämligen Fitbit, som de köpte tidigare i år för 2,1 miljarder dollar (ca 20 miljarder kronor).

Enligt John Prosser från teknikkanalen FrontPageTech är klockan kantlös och han har visat bilder på sin kanal som påstås vara de (kommande) officiella produktbilderna från Google.

Google Pixel Watch
Är det här Googles smartklocka? (Foto: FrontPageTech)

Den nya smartklockan, som förväntas heta Pixel Watch, ska enligt uppgift släppas i början av 2022. I så fall får vi hålla tummarna för att den – till skillnad från Pixel-telefonerna – även går att köpa på den skandinaviska marknaden.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen