Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Här är Google Nest Wifi Pro

Bland annat stöder den nya routern Wi-Fi 6E och kan utökas till mesh-nätverk.

Av / 2022-10-05 - 16:13
Här är Google Nest Wifi Pro

 

Google håller ett stort evenemang den här veckan den 6 oktober, där de planerar att presentera ett antal nya produkter. Men redan nu avtäcker företaget Nest Wifi Pro – en helt ny router med den nya Wi-Fi 6E-standarden.

Google Nest Wifi Pro

Detta är Googles första router med den nya 6E-standarden, som använder 6 Ghz-bandet förutom de vanliga 5 GHz- och 2,4 GHz-banden som används idag. Det finns fortfarande väldigt få produkter som stöder 6 GHz (inte ens den senaste iPhone 14 Pro är kompatibel), men det kan vara till nytta på lång sikt. En sådan trebands-router kommer också att vara praktisk på platser där det finns många som använder trådlösa nätverk samtidigt.

En enda Nest Wifi Pro-router bör ge god täckning på upp till 120 kvadratmeter, men den kan också utökas för att bilda ett större nätverk (IEEE 802.22s) med flera routrar av samma typ. Tre routrar ska täcka upp till 320 kvadratmeter.

Systemet ska vara skalbart och du kan lägga till ännu fler routrar för att öka räckvidden om så önskas. Google säger också att Nest Wifi Pro kommer att vara kompatibelt med det kommande Matter-protokollet för smarta hem.

Nyfiken på vad ett saftigt nätverk kan betyda för internethastigheten hemma? Kolla in vårt test av den high-end modellen Asus ZenWiFi Pro ET12 nedan!

Läs också Häftigare mesh-nätverk hittar du knappast Visst kostar det mycket pengar. Men om du vill ha det snabbaste och bästa mesh-nätverket är Asus den nya kungen.

Pris och tillgänglighet

Nest Wifi Pro är tillgängligt för förbeställning nu och levereras i slutet av oktober. Vi hittade den i Googles egen webbutik, liksom på Elgiganten, med beräknad leverans i slutet av oktober. Nest Wifi Pro kostar 2 499 kronor (rek). Det är också möjligt att köpa tre routrar i en paketlösning för 4 899 kronor.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Äger du den här powerbanken från IKEA?

Roborock Qrevo S rengör sig själv

Lättinstallerat smart lås från Aqara

Autentisk pizza på mindre utrymme

Bertazzoni patenterar Air-Tec

Smarta husdjursprodukter från Philips

Kylfrys med 438 färgkombinationer

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Dubbel airfryer i kompakt format

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Rulla till toppen