TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhet

Här är Google Nest Wifi Pro

Bland annat stöder den nya routern Wi-Fi 6E och kan utökas till mesh-nätverk.

forfatter
Publicerad 2022-10-05 - 16:13

 

Google håller ett stort evenemang den här veckan den 6 oktober, där de planerar att presentera ett antal nya produkter. Men redan nu avtäcker företaget Nest Wifi Pro – en helt ny router med den nya Wi-Fi 6E-standarden.

Google Nest Wifi Pro

Detta är Googles första router med den nya 6E-standarden, som använder 6 Ghz-bandet förutom de vanliga 5 GHz- och 2,4 GHz-banden som används idag. Det finns fortfarande väldigt få produkter som stöder 6 GHz (inte ens den senaste iPhone 14 Pro är kompatibel), men det kan vara till nytta på lång sikt. En sådan trebands-router kommer också att vara praktisk på platser där det finns många som använder trådlösa nätverk samtidigt.

En enda Nest Wifi Pro-router bör ge god täckning på upp till 120 kvadratmeter, men den kan också utökas för att bilda ett större nätverk (IEEE 802.22s) med flera routrar av samma typ. Tre routrar ska täcka upp till 320 kvadratmeter.

Systemet ska vara skalbart och du kan lägga till ännu fler routrar för att öka räckvidden om så önskas. Google säger också att Nest Wifi Pro kommer att vara kompatibelt med det kommande Matter-protokollet för smarta hem.

Nyfiken på vad ett saftigt nätverk kan betyda för internethastigheten hemma? Kolla in vårt test av den high-end modellen Asus ZenWiFi Pro ET12 nedan!

Läs också Häftigare mesh-nätverk hittar du knappast Visst kostar det mycket pengar. Men om du vill ha det snabbaste och bästa mesh-nätverket är Asus den nya kungen.
Asus ZenWiFi Pro ET12 SPREAD

Pris och tillgänglighet

Nest Wifi Pro är tillgängligt för förbeställning nu och levereras i slutet av oktober. Vi hittade den i Googles egen webbutik, liksom på Elgiganten, med beräknad leverans i slutet av oktober. Nest Wifi Pro kostar 2 499 kronor (rek). Det är också möjligt att köpa tre routrar i en paketlösning för 4 899 kronor.

 

Annons
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

Väldresserad Hur klarar sig en robotdammsugare mitt ibland flyttlådor och packmaterial? Äter den upp allt i sin väg eller klarar den att hålla rent ändå?
Ta kontrollen med Energy IQ Även om termometern inte visar fullt så låga siffror som det brukar vara i november dröjer det troligtvis inte länge innan vintern är över oss. Och med vinter och kyla kommer höga elkostnader.
Philips Hue på julgranen Signify har precis lanserat Philips Hue Festavia, en smart ljusslinga för granen.
Smart element sparar pengar Den kalla årstiden betyder högre elförbrukning, men med app-styrning kan du ta kontroll över elräkningen.
Philips Hue kommer snart att kunna prata med alla smarta hemprodukter Matter-standarden, som ska göra det lättare för Smarta Hem-produkter att arbeta tillsammans, har nu officiellt lanserats. Och Matter är på väg till nästan alla Philips Hue-produkter, säger tillverkaren.
Liten och lättplacerad Att lösa ett bra inomhusklimat behöver varken vara så svårt eller dyrt.
Följ Ljud & Bild