TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Garmins smartklocka har ”evig” batteritid

Vill du ha en smartklocka med analog upplevelse och "oslagbar batteritid"? Garmin tror sig ha svaret med Instinct Crossover.

forfatter
Publicerad 2022-11-09 - 17:44

Garmin Instinct Crossover är en så kallad hybrid GPS smartklocka. Med andra ord är den utformad för dem som uppskattar en klassisk analog klockupplevelse, men ändå inte vill vara utan smartklockans viktiga funktioner.

Foto: Garmin

Instinct Crossover har självlysande visare och en lättläst display som visar hälso- och aktivitetsdata. Batteriets livslängd är också i en egen liga, eftersom Garmin hävdar att Instinct Crossover har ett batteri som håller i flera månader! Detta tack vare inbyggd solcells-laddning.

Garmins Instinct-serie är robusta klockor som tål omild behandling. Det gäller även Crossover-klockan, och Garmin lovar en intuitiv upplevelse. De analoga visarna och tim-markören på ramen (ringen) är täckta med en självlysande beläggning kallad Super-LumiNova.

Läs också För finsmakaren Garmin gör verkligen sitt yttersta för att kunna erbjuda en klocka för alla smaker. Nu har de presenterat en smartklocka med så klassiskt utseende att den ofta antas vara en traditionell analog klocka

De analoga visarna är placerade över en högupplöst digital skärm och flyttar sig snabbt åt sidan när du vill ha tillgång till smarta funktioner. Instinct Crossover är värme- och slagtålig enligt militär standard (MIL-STD-810) och vattentät till 10 ATM, tidigare känt som ”100 meter”. I praktiken betyder det att du kan simma och dyka med den och även ägna dig åt snorkeldykning.

Skulle de analoga visarna mot förmodan komma på snedden under tung användning, kommer de snabbt att autokalibreras tillbaka till rätt tid med hjälp av en teknik som Garmin kallar RevoDrive.

Garmin Instinct Crossover Watch Family kopi
Foto: Garmin

”Oslagbar batteritid”

Garmin hävdar oslagbar batteritid om du väljer Instinct Crossover Solar Edition. I normalt läge med smarta funktioner aktiverade hävdas en tid på imponerande 70 dagar innan klockan behöver laddas.

Om klockan å andra sidan sätts i batterisparläge ska batteriet ha obegränsad varaktighet. Då är du visserligen begränsad till vanliga analoga funktioner som tid, datum och tidtagning.

Om du väljer klockan utan solcells-laddning erbjuder Instinct Crossover nästan en månads batteritid i smartklocke-läge och upp till 110 timmar med GPS aktiverad.

Foto: Garmin

Fokus på hälsa och träning

Instinct Crossover kan övervaka användarens hälsa dygnet runt, inklusive sömnspårning, och kan registrera träning och låta dig ställa in olika träningsmål.

Du får snabbt en komplett bild av din hälsostatus med funktionen Health Snapshot, som bland annat visar användarens energinivå från 0–100 (BodyBattery), stressnivå och puls.

Klockan visar också kroppens förmåga till syreupptagning (VO2-max), syrekoncentration i blodet (Pulse Ox2), metabolisk ålder, träningsdata, hjärtfrekvensvariation (HRV) och återhämtningstid. Användbar information för användare som tränar.

Foto: Garmin

Navigering

Du kan inte kalla en klocka smart om den inte har navigering. Detta gäller även Instinct Crossover, som också tillhandahåller avancerade funktioner för GPS-spårning, GNSS-stöd med flera band, ABC-sensorer och TracBack, som hjälper dig att navigera tillbaka till där du startade. Reference Point navigerar dig till önskad punkt.

Om du väljer Instinct Crossover Tactical Edition-klockan är den, förutom ovanstående, kompatibel med nattkikare. Stealth Mode kan inaktivera all loggning av aktivitet, medan Kill Switch raderar all lagrade klockdata. Klockan stöder också dubbla GPS-format, till exempel standard GPS-format för longitud och latitud, och kanske MGRS också. Speciellt i militärt bruk kan det vara bra att ha en klocka som koordinerar på två olika ”språk” samtidigt.

Foto: Garmin

Utökar mobiltelefonen

Om du ansluter din Instinct Crossover till din mobiltelefon kan du få aviseringar direkt på handleden, använda din klocka för kontaktlös betalning med Garmin Pay och synkronisera dina tränings- och hälsodata mot telefonen med Garmin Connect-appen. Ladda ner olika appar till din klocka via Connect IQ.

Foto: Garmin

Garmin Instinct Crossover: Tillgänglighet och pris

Smartklockan är tillgänglig nu, från 6 449 kronor.

Mer info: garmin.se

Annons
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

Ny uppdatering för Garminanvändare Garmin släpper funktionsuppdateringar till flera av sina smarta sportklockor och cykeldatorer
En Musk-mobil? Ja tack! Elon Musk hävdar att Apple hotar att ta bort Twitter från App Store. Skulle det hända lovar teknikmiljardären att utveckla sin egen mobiltelefon. Vi ser redan fram emot det.
Nej, USA förbjuder INTE alla Huawei-produkter Amerikanska myndigheters fokus ligger på att stoppa försäljningen av telekommunikationsutrustning och övervakningsteknik från fem namngivna kinesiska företag.
Kungen av vikmobiler är tillbaka Tredje gången gillt, visar Motorola Razr 2022. Äntligen lever Motorolas hopfällbara mobil upp till sin ikoniska föregångare.
Lång men medelmåttig användningstid Nokia X30 5G är den grönaste telefonen från finska HMD, men prestanda är inte imponerande.
Huawei: Så går du runt HBO:s blockad Huawei bekräftar problem med streamingtjänster men föreslår en lösning.
Följ Ljud & Bild