Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Galaxy Watch kommer varna för oregelbunden hjärtrytm

Amerikanska hälsomyndigheten har godkänt Samsung Galaxy Watch för att kolla oregelbunden hjärtrytm

Av / 2023-05-13 - 14:34
Galaxy Watch kommer varna för oregelbunden hjärtrytm

Smarta klockor har gått från att vara ett verktyg för träning till att bli viktiga för att hålla koll på hälsan. De kan varna för hälsotillstånd som man annars inte hade märkt av innan de hade blivit riktigt allvarliga. Ett sådant område är att hålla koll på hjärtat. Nu har amerikanska FDA (Food and Drug Adminstation) godkänt ytterligare en sådan funktion i Samsung Galaxy Watch.

En av funktionerna den har sedan tidigare är att hålla koll på pulsen, och varna om man har onormalt hög eller låg puls. Men nu kommer den även preventivt kolla om hjärtat slår regelbundet eller oregelbundet. Om klockan känner av oregelbunden hjärtrytm flera mätningar i sträck får användaren en varning om att man kan ha förmarksflimmer (AFib).

Man uppmanas då att använda klockans verktyg för att göra ett förenklat EKG, som mäter elektrisk aktivitet i hjärtat och hjärtrytmen. Om även den mätningen märker att något är onormalt bör man uppsöka sin läkare för en ordentlig hälsokoll.

This is yet another example of how Samsung prioritizes proactive safety solutions and enables users to receive a more holistic understanding of their cardiovascular and overall health, sager Hon Pak, Vice President and Head of the Digital Health Team, MX Business at Samsung Electronics

Funktionen kommer att vara en del av One UI 5 mjukvaran som kommer senare i år.

För att funktionen ska kunna införas i Europa behöver den även godkännas av EU:s hälsomyndighet. Men om vi tar Apple Watch som ett exempel så kom det godkännandet relativt snart så fort FDA hade gett klartecken.

Läs även:

Samsung Watch One UI 5 bättre på hälsa och sömn

Nu visar Samsung upp vad vi har att vänta oss av den kommande uppdateringen av Watch-mjukvaran.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

EU:s planer på chattkontroll skjuts upp på obestämd tid

Billigare Galaxy Watch

Huaweis efterträdare återvänder

Nu är Gemini Nano för Pixel 8 här

Nu ska budgetmobilerna bli läckra

Var det allt, Apple?

Apples årliga mjukvaru-uppdatering

Skärmljus inte så illa för din sömn

Gemini-appen på svenska

Samsungs smartklockor får artificiell intelligens

57 procent av Googles mobilkunder kommer att byta

Rykte: iOS 18 kommer att få AI-genererade Emojis och ChatGPT-partnerskap

Rulla till toppen