Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsung Watch One UI 5 bättre på hälsa och sömn

Nu visar Samsung upp vad vi har att vänta oss av den kommande uppdateringen av Watch-mjukvaran.

Skrivet av / 2023-05-06 - 17:39
Samsung Watch One UI 5 bättre på hälsa och sömn

Mätning av träning och hälsa är en stor anledning att ha en smartklocka. Nu satsar Samsung hårt på just det områden med den kommande uppdateringen av Samsung Watch. Den ska även hjälpa sig att hålla koll på den viktiga sömnen.

Foto: Samsung

Den nya sömncoachen är anpassad efter åtta sömntyper och syns även på en parkopplad mobiltelefon. Den ska ge en tydligare överblick över hur sömnen har varit, med mätvärden för sömnfaser, snarkning och blodets syrehalt. Klockan är dessutom kopplad till SmartThings så att den automatiskt kan tysta alla enheter som annars skulle kunna störa sömnen.

Foto: Samsung

Bland löparverktygen har det kommit realtidsanalys av löpningen och ett intervalltränings-program som är skräddarsytt för dig. Funktionen hittar optimala träningsintensitets-nivåer för uppvärmning, fettförbränning, kondition, hård träning och maximal ansträngning.

Gillar man att vara ute i naturen finns nu inte bara alternativen vandring och cykling, utan även löpning och promenader.

Foto: Samsung

Säkerhetsfunktionerna har också vässats så att SOS-funktionen ger direkt kommunikation med SOS-personal samt att data om din plats och hälsa skickas. Är man äldre är nu dessutom funktionen som känner av om man fallit automatiskt påslagen.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Apples Min Bildström läggs ner

Chipolo Point är spårningsbrickan för Android-mobiler

Inbyggd dashcam i Pixel?

Nya Garmin-hjälpmedel för jakt

Bättre hjärtkoll med Galaxy Watch

Skapa video och musik på iPaden

Rulla till toppen