Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsung Galaxy S21 FE: Toppmobil med rimlig prislapp

Vi har vetat om Samsung Galaxy S21 FE ett tag, men nu har den lanserats officiellt.

Av / 2022-01-04 - 09:54
Samsung Galaxy S21 FE: Toppmobil med rimlig prislapp

Redan i mitten av december visste vi – tack vare läckor – att Samsung var på gång med en billigare version av sin flaggskeppsmobil Galaxy S21. Med FE som tillägg i beteckningen är telefonen en så kallad Fan Edition – eller folkmodell, som vi kallar det. Och tänka sig, alla läckor visar sig stämma. Inte överraskande, eftersom en unboxing-video också dök upp redan den 29:e december i Sydafrika.

I Fan Edition har Samsung bantat bort överflödiga funktioner men behållit tre kameror, 5G och en snabb 120 Hz-skärm, vilket inte minst gamers lär uppskatta. Det senaste operativsystemet Android 12 finns naturligtvis också på plats.

Läs också Sladdbarnet är bäst i Galaxy S20-familjen Samsung Galaxy S20 FE är snudd på den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

Snabb processor

Det kommer inte som någon överraskning att telefonen får den senaste processorn från Qualcomm, som nu heter Snapdragon 888. Samma som i Xiaomi 12 Pro. Helt enkelt för att det är den starkaste hittills.

120 Hz OLED

120 Hz-skärmen är 6,4 tum stor och hamnar mitt emellan Galaxy S21 och S21+, och är av typen AMOLED 2X. Nej, vi vet inte varför den heter 2X, men den har åtminstone 25 procent mer ljusstyrka än tidigare varianter.

Samsung Galaxy S21 FE colors
Samsung Galaxy S21 FE finns i fyra olika färger. Foto: Samsung

3 huvudkameror

Galaxy S21 FE har tre kameror på baksidan: en 12 Mp vidvinkel med f1,8 som huvudkamera, en 12 Mp-ultravidvinkel med f2,2 och 123 graders synvinkel samt en 8 Mp tele med f2,4 och 30x zoom. På framsidan sitter en selfie-kamera med 32 Mp.

Batteriet på 4 500 mAh bör hålla i ett par dagar vid normal användning eller en dag om telefonen används mer intensivt. Upp till 256 GB lagringsutrymme går att få, då får man även 8 GB RAM. Eller så väljer man 128 GB lagring och 6 GB RAM. Snabbladdning görs med upp till 25 watt med sladd eller 15 watt trådlöst. Ganska snabbt, men inte spektakulärt på något sätt.

Läs också Xiaomi 12: laddar snabbt som blixten Xiaomi 12 Pro har den snabbaste laddningen på marknaden.

Samsung Galaxy S21 kan skräddarsys, bland annat med uppgraderade widgets eftersom Samsung anser att ”en äkta skräddarsydd upplevelse är mycket mer än bara utseende och känsla”.

Samsung Galaxy S21 FE: Priser

Samsung Galaxy S21 FE 5G går redan att köpa i butik, 128 GB-versionen kostar 8 200 kronor och 256 GB-versionen 9 000 kronor för. Den finns i fyra färger: vit, grafitgrå, olivgrön och lila.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

1 reaktion på ”Samsung Galaxy S21 FE: Toppmobil med rimlig prislapp”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen