Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsung Galaxy S21 FE är i startgroparna

Mobilen kommer troligen att lanseras på CES i Las Vegas, men vi känner redan till specifikationerna.

Av / 2021-12-14 - 17:05
Samsung Galaxy S21 FE är i startgroparna

Den första FE-utgåvan (’Fan Edition’) av mobilerna i Samsungs Galaxy S-serie, Samsung Galaxy S20 FE, kallade vi ”Samsungs folkmobil”.

Det var en nerskalad version av Samsungs absoluta toppmodeller 2020, där den sydkoreanska tillverkaren hade huggit av en häl och klippt en tå för att få ner priset, men samtidigt bevarat de viktigaste funktionerna och specifikationerna (som 5G, trippelkamera och 120 Hz-skärm).

Läs också Sladdbarnet är bäst i Galaxy S20-familjen Samsung Galaxy S20 FE är snudd på den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

Samsung Galaxy S20 FE lanserades hösten 2020, och det var väntat att Samsung skulle komma till skott även i år med en ’Fan Edition’ av Galaxy S21-serien, men både september, oktober och november kom och gick utan ett spår av den förväntade Galaxy S21 FE-modellen.

Men trots förseningen har den prismedvetna premiummobilen inte glömts bort eller gått förlorad och nu ska den ligga i startgroparna. Det skriver teknikmediet Sammobile.

Samsung Galaxy S21 FE lanseras i Las Vegas

Sammobile tror sig veta att Galaxy S21 FE kommer att lanseras i början av januari 2022 i samband med CES-mässan i Las Vegas.

Mobilen kommer att finnas i butik strax efter.

Ett par officiella illustrationer av mobilen har redan läckt ut, vilka bl.a. kan ses nedan såväl som överst i artikeln.

Ny processor och starkare skärm

Sammobile har nämligen lagt vantarna på specifikationerna för den kommande mobilen, som på några få punkter har förbättrats rejält jämfört med förra årets FE-modell.

Således kommer Galaxy S21 FE enligt uppgift med Gorilla Glass Victus skärmglas, där föregångaren fick nöja sig med den halvgamla Gorilla Glass 3-tekniken.

Dessutom får S21 FE en Snapdragon 888 eller Exynos 2100-processor (beroende på marknaden, i Skandinavien brukar Samsung sälja modellerna med företagets egen Exynos-processor).

Samsung Galaxy S20 FE kom i flera färgglada versioner. Exakt vilka och hur många färger uppföljaren kommer i vet vi inte ännu. (Foto: Peter Gotschalk)

Det blir även en 6,4 tum Dynamic AMOLED 2X-skärm med Full HD+-upplösning och 120 Hz uppdateringsfrekvens, 6 eller 8 GB RAM samt 128 eller 256 GB inbyggd lagring och ett 4500 mAh batteri med 25W snabbladdning och 15W trådlös laddning

Kameran är återigen trippel med resp. 12 megapixel vidvinkel, 12 megapixel ultravidvinkel och 8 megapixel 3x teleobjektiv. Selfiekameran är på 32 megapixlar.

Sist men inte minst kan vi anta att Samsung Galaxy S21 FE kommer med Android 12 från början. Priset är ännu inte känt.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen