Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Galaxy AI för Galaxy Watch

Galaxy AI får nya hälsofunktioner när tekniken kommer till One UI 6 Watch senare i år.

Av / 2024-05-30 - 15:37
Galaxy AI för Galaxy Watch

När Samsung lanserar nya produkter i Galaxy Watch-serien med One UI 6 Watch senare i år kommer de att levereras med artificiell intelligens i form av Galaxy AI.

Och det inkluderar helt nya funktioner eftersom Galaxy AI kommer att integreras med Samsung Health-appen, skriver den koreanska elektronikjätten i ett blogginlägg.

Avsikten är att ge användaren en mer personlig och skräddarsydd upplevelse. De nya funktionerna inkluderar en så kallad energy score, som genom att kombinera olika hälsomått från smartklockan kommer att kunna bedöma ditt allmänna hälsotillstånd.

Läs också Dessa AI-funktioner får de nya Samsung Galaxy S24-mobilerna Med artificiell intelligens kan Samsungs nya Galaxy-smartphones göra saker som de aldrig har kunnat göra förut. Få överblicken här.

En ny AI-baserad sömnalgoritm kommer att ge användaren förbättrade sömninsikter, lovar Samsung också. Utöver de mätningar av sömncykel, syrenivå i blodet och snarkningar som befintliga Galaxy Watch-enheter redan har stöd för, kommer nya sömnindikatorer som kroppsrörelser under sömnen, hjärtfrekvens och andningsfrekvens att läggas till.

(Foto: Samsung)

Med Galaxy AI får de nya Samsung Watch-enheterna också nya fitness- och träningsfunktioner, inklusive anpassade träningszoner för löpning och cykling som hjälper till att optimera träningseffektiviteten.

Läs också Inte riktigt hela vägen, men potentialen för AI är enorm. Samsung Galaxy S24 Ultra både imponerar och gör oss besvikna. Men vi ser redan fram emot Galaxy S25 Ultra, för AI har kommit för att stanna.

Galaxy AI introducerades med Galaxy S24-serien, som Samsung lanserade i januari. Samsung har sedan dess uppdaterat flera smartphones och surfplattor för att stödja de nya AI-funktionerna. Dessa inkluderar Samsung Galaxy S23-serien, Galaxy Z Flip and Fold 5 och Galaxy Tab S9-serien.

Och från början av maj har Galaxy Z Flip and Fold 4, Galaxy S22 och Galaxy Tab S8-ägare också kunnat dra nytta av artificiell intelligens tack vare One UI 6, även om det redan i januari ryktades om att Galaxy S22-enheter och äldre modeller inte skulle kunna köra Galaxy AI på ett tillfredsställande sätt.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Billigare Galaxy Watch

Huaweis efterträdare återvänder

Nu är Gemini Nano för Pixel 8 här

Nu ska budgetmobilerna bli läckra

Var det allt, Apple?

Apples årliga mjukvaru-uppdatering

Skärmljus inte så illa för din sömn

Gemini-appen på svenska

Samsungs smartklockor får artificiell intelligens

57 procent av Googles mobilkunder kommer att byta

Rykte: iOS 18 kommer att få AI-genererade Emojis och ChatGPT-partnerskap

Med M4-chippet börjar Apples slutspurt i AI-racet

Rulla till toppen